Theekoepel Kasteel de Vanenburg

Theekoepel Kasteel de Vanenburg van Wilbert Van Veldhuizen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 321797

Theekoepel Kasteel de Vanenburg van Wilbert Van Veldhuizen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
81 gratis verzending!
Theekoepel Kasteel de Vanenburg van Wilbert Van Veldhuizen

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Theekoepels zijn een typisch Nederlands verschijnsel. Daarbij wordt vaak, niet in de laatste plaats vanwege de naam, gedacht dat theekoepels in hoofdzaak waren bedoeld als plaats om thee te drinken. Hij diende echter eerder als prestigeobject van de eigenaar die het zich kon veroorloven en werd vooral gebruikt voor diverse vrijetijdsbestedingen zoals drinken (thee maar ook alcohol), etentjes en lezen. Ze bevinden zich dikwijls op buitenplaatsen, zomerverblijven van rijke stedelingen. Theekoepels dateren vrijwel allemaal van de 17e eeuw tot aan het begin van de 20e eeuw.
Vestigingsplaats is meestal vrijstaand op een punt met een bijzonder uitzicht, zoals aan een rivier, weg of op een heuvel. Niet alleen zien, maar ook gezien worden, kon een rol spelen. Een deel van de theekoepels is trendsettend geweest, kostbaar uitgevoerd en onder architectuur gebouwd. De mode kon daarbij veranderen en zo zijn onder meer Chinese en Turkse invloeden gebruikt. De navolging varieert en kan bestaan uit een minder duur, degelijk gebouwtje tot aan een goedkope, eenvoudige theekoepel, waarbij de plaatselijke timmerman het werk op zich kon nemen. Tuin- en landschapsarchitecten annex architecten als Daniël Marot en J.D. Zocher jr. vormden de tegenhangers daarin. Verder zijn onder meer speelhuisjes sterk verwant aan theekoepels.


Interieur theekoepel van Kasteel Rosendael, gebouwd circa 1725.
Het grondplan van de theekoepel is symmetrisch en heeft ronde of veelhoekige verschijningsvormen zoals

Over Wilbert Van Veldhuizen

Wilbert Van Veldhuizen profielfotoHoi! Welkom in mijn webshop. Vele objecten heb ik al gefotografeerd. Ik hou ervan om soms spectaculaire dingen te fotograferen. En soms alledaagse dingen. Voor ieder wat wils dus. In de komende maanden hoop ik steeds meer foto's te uploaden. Vanuit hier kan u iedere foto die u ziet bestellen in verschillende materialen en maten. De bestel menu's zijn eenvoudig en levering binnen Nederland is gratis. Ik plaats op deze site alleen foto's die ik echt geschikt vind voor aan de muur. Ik Zeg Kopen!!

Alle werken