Ultra breed panorama op de Nederrijn bij Arnhem

van Photo Henk van Dijk

- Werkcode: 624 544

Photo Henk van Dijk over Ultra breed panorama op de Nederrijn bij Arnhem

Vanuit het Uiterwaardenpark Meinerswijk Arnhem breed panorama op de Nederrijn en de Spoorbrug Oosterbeek.
Dit prachtige natuurgebied ligt vlakbij het centrum van Arnhem en is een heerlijke plek om lekker te wandelen of fietsen, de kans is groot dat je veel dieren ziet. Er lopen Gallowayrunderen en Konikpaarden en het is een mooie plek om vogels te spotten.
De Nederrijn is de tak van de Rijn die vanaf Angeren, de voortzetting vormt van het Pannerdensch Kanaal. Bij het gemaal Kandia, aan de overzijde van Angeren, komt de Oude Rijn in het gebied. Dit was voor de aanleg van het Pannerdensch kanaal de hoofdloop van de Nederrijn. Vanaf Wijk bij Duurstede wordt de hoofdstroom Lek genoemd en de oude stroom Kromme Rijn.
De huidige spoorbrug is de vijfde versie. De eerste spoorbrug werd gebouwd in 1879 en had meerdere bogen en een extra pijler in de rivier. Op 10 mei 1940 werd de brug tijdens de Duitse aanval opgeblazen, en op 19 november werd de verwoeste brug door de Duitse bezetters vervangen door een brug uit Zaltbommel. Omdat deze maar uit één baan bestond verrezen aan beide kanten van de brug seinhokjes van waaruit het treinverkeer werd geregeld. Tijdens de Slag om Arnhem werd de brug echter weer verwoest, en daarna vervangen door een tijdelijke brug uit Dordrecht. In 1952 werd die vervangen door de definitieve brug zoals deze er nu nog staat.
Ultra breed panorama op de Nederrijn bij Arnhem vind je in de categorieën Arnhem, Blauwe lucht, Fotografie, Galloway (runderras), Konik, Landschapsfotografie, Nederrijn, Oosterbeek, Spoorbrug, Stadsblokken-Meinerswijk, Uiterwaard en Wolken.
Photo Henk van Dijk profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Photo Henk van Dijk

Fotografie doe ik al jaren, sinds ik mijn eerste spiegelreflexcamera kocht. Favoriete onderwerpen zijn landschappen en vogels. Maar ook voor andere onderwerpen ga ik graag de uitdaging aan om deze bijzonder vast te leggen.

De foto's hier zijn slechts een selectie van mijn totale verzameling, heb je specifieke wensen of ideeën, laat het me weten, bijvoorbeeld via mijn eigen website of Instagram, waar je mij natuurlijk ook kunt volgen.

Alle werken van Photo Henk van Dijk


Waarom je kiest voor Ultra breed panorama op de Nederrijn bij Arnhem op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Ultra breed panorama op de Nederrijn bij Arnhem van Photo Henk van Dijk

Koop de foto Ultra breed panorama op de Nederrijn bij Arnhem van Photo Henk van Dijk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 624 544
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
64 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.