Vaas met bloemen in een stenen nis, Roelant Savery

Vaas met bloemen in een stenen nis, Roelant Savery van Meesterlijcke Meesters

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 328327

Vaas met bloemen in een stenen nis, Roelant Savery van Meesterlijcke Meesters

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
93 gratis verzending!
Vaas met bloemen in een stenen nis, Roelant Savery van Meesterlijcke Meesters

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Vaas met bloemen in een stenen nis is een van Savery’s meest ambitieuze bloemstillevens, niet alleen door het relatief grote formaat (het op twee na grootste bloemstuk van zijn hand) maar ook door de zorg waarmee alle details zijn weergegeven. Zo steekt de glazen roemer waarin de bloemen zijn geschikt een stukje over de rand en werpt een kleine slagschaduw op de geprofileerde stenen omlijsting. Links onder de vaas lijken de signatuur van de schilder en het jaartal 1615 in de steen gebeiteld. Kleine, geschilderde beschadigingen in de omlijsting versterken de trompe-l’oeilwerking van de voorstelling.

Zoals gebruikelijk in bloemstillevens uit het begin van de zeventiende eeuw laat de voorstelling iets zien wat in werkelijkheid niet bestaat: namelijk bloemen die tegelijkertijd bloeien terwijl ze in het echt in verschillende jaargetijden hun bloeitijd hebben. In die zin overtreft het schilderij als het ware de natuur. Opvallend in de kleurrijke bloemenpracht op dit schilderij zijn de prominent weergegeven doornentakken in het hart van de voorstelling. Die roepen een enigszins dreigende sfeer op, misschien bedoeld als waarschuwing om je niet te laten misleiden door de aanlokkelijke schoonheid van de bloeiende bloemen. Roelant Saverij had een voorkeur voor de weergave van woeste, soms onheilspellende natuur. Deze voorliefde komt ook in dit bloemstuk tot uitdrukking. Het is een wereld waarin de mooiste bloemen schitteren, maar waar het gevaar in een klein hoekje lijkt te schuilen:

Over Meesterlijcke Meesters

Meesterlijcke Meesters profielfotoKoop Oude Meesters in de hoogste kwaliteit.

Alle werken