Verlaten cementfabriek

Verlaten cementfabriek van Truus Nijland

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Verlaten cementfabriek van Truus Nijland

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 294864
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
98 gratis verzending!

Omschrijving

Deze cementfabriek in Italië werd in 1878 door de broeders Pesenti gebouwd. Toen het werd gefuseerd met het cement van Piccinelli, werd het een van de grootste cementbedrijven van Italië, Italcementi.

Eind 1939 was de totale productiecapaciteit 60 ton en werkten er meer dan 400 werknemers. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest de fabriek sluiten.

De fabriek is in 1974 gesloten en de productie is verhuisd naar een moderne fabriek. De sloop is gedeeltelijk ingezet maar ook weer gestopt, zo jammer want het is een prachtig Italiaans industrieel monument. Het is immens groot en bizar om er rond te lopen!

Over Truus Nijland

Truus Nijland profielfotoMijn naam is Truus Nijland, geboren en woonachtig in Nederland. Ik ben amateur fotograaf met een passie voor vergeten plaatsen. Het vinden en het verkennen van oude verlaten gebouwen voordat ze worden gesloopt, vernield of gerenoveerd. Samen met mijn man Frans Nijland en andere vrienden bezoeken we veel landen zoals Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Italie, Duitsland en Polen.

Alle werken