Vissersboot op de Mekong Rivier

Vissersboot op de Mekong Rivier van Studio W&W

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 184814

Vissersboot op de Mekong Rivier van Studio W&W

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
93 gratis verzending!
Vissersboot op de Mekong Rivier van Studio W&W

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Varende vissersboot op de Mekong rivier.

De Mekong rivier is 4909 kilometer lang (sommige bronnen geven een korte lengte van 4350 km) en wordt beschouwd als één van de belangrijke rivieren in Azië. De rivier loopt achtereenvolgens door de landen China, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam. Eens de rivier Phnom Penh passeert, splitst en vertakt ze zich om een ganse delta te vormen, de Mekong-delta op Vietnamees grondgebied. Bij het overschrijden van de landsgrens met Vietnam stroomt de rivier onder andere namen dan Mekong door Vietnam. Zo heet de oostelijke vertakking eerst Bassac en wordt dit de H?u terwijl de meest westelijke Mekong-tak als Tièn door het land stroomt.

De Mekong ontspringt in het Tanglagebergte in China, stroomt onder andere 1100 kilometer langs het Annamitisch gebergte, en mondt met de Mekong-delta uit in de Zuid-Chinese Zee. De rivier kent sterk wisselende waterstanden. Het Tonlé Sap meer, waarmee de Mekong door de Tonlé Sap rivier verbonden is, heeft een belangrijke regulerende functie: in de natte tijd neemt dit veel water op, dat er in de droge tijd weer uit stroomt.

Het Chinese deel heet Lánc?ng Ji?ng ??? en is één van de rivieren van het "Beschermd Drie Parallelle Rivieren gebied in Yunnan", een natuurgebied dat opgenomen is in de UNESCO werelderfgoedlijst.

In de rivier leeft de grootste soort meerval ter wereld, die met uitsterven bedreigd wordt en waar in gedeeltes van Thailand ondanks een verbod op wordt gevist.

Over Studio W&W

Studio W&W profielfotoStudio W&W

Alle werken