Vrouwenschoentje in volle bloei

van Ron Poot

- Werkcode: 364 569

Ron Poot over Vrouwenschoentje in volle bloei

De bloemen zijn zeer opvallend voor een Europese orchidee. De grote, holle lip is felgeel, de andere bloembladen donkerrood tot bruin. In tegenstelling tot de meeste andere orchideeën heeft de bloem slechts vijf bloembladen (de onderste twee sepalen zijn met elkaar vergroeid en wijzen naar beneden). De bloem kan wel tot 10 cm of meer breed worden, de lip ongeveer 5 cm. De bloemen staan open van mei tot begin juli.
Het vrouwenschoentje gebruikt zijn opvallende lip als insectenval; vliegende insecten (meestal zandbijen) worden gelokt door geurstoffen en de belofte van nectar in de felgekleurde bloem, maar vinden geen houvast op de gladde stamper en glijden in de lip. Zij kunnen slechts naar buiten door een smalle opening waar zij de meeldraden passeren, zodat ze het stuifmeel op hun lichaam krijgen. Bij een volgende bloem komt het stuifmeel dan op de stamper terecht.
Het vrouwenschoentje komt voor op matig voedselrijke, humusrijke en kalkrijke bodem, in open naald- of loofbossen, boszomen, schaduwrijke hellingen en graslanden. In België en Nederland komt hij in het wild niet meer voor. In België is hij het laatst waargenomen in de 19e eeuw in het zuiden.
Vrouwenschoentje in volle bloei vind je in de categorieën Bevern (Nedersaksen), Bossen, Dieren, Duitsland, Fotografie, Insecten, Kalkgrasland (biotoop), Lente, Nedersaksen, Orchideeën, Schaarste en Spring Elegance.
Ron Poot profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Ron Poot

Ron Poot is een fotograaf die steeds op zoek is naar beelden die van het gewone iets bijzonders maken. Hij heeft een achtergrond als bioloog en is veel in de natuur te vinden. Favorieten zijn macrofotografie en landschappen. Daarnaast fotografeert hij graag als hij op reis is. Gebouwen, mensen, abstracte patronen of gewoon een leuk detail.

Alle werken van Ron Poot


Meer weten over Ron Poot?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Vrouwenschoentje in volle bloei als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Vrouwenschoentje in volle bloei van Ron Poot

Koop de foto Vrouwenschoentje in volle bloei van Ron Poot op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 364 569
Kies het materiaal Meer informatie
Art Frame
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
132,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden