Zonsondergang boven het veen

van Karla Leeftink

- Werkcode: 167 182

Karla Leeftink over Zonsondergang boven het veen

Op een mooie septemberdag breng ik een bezoek aan een prachtig veengebied in Nederland. Het gaat om het Fochteloërveen, op de grens van Drenthe en Friesland. Het is een natuurgebied met de status Natura 2000. Een ree springt weg achter een struik; de kraanvogels laten zich niet horen en zien. Als het gouden uur nadert, zoek ik een geschikte locatie aan het veen. Wat een heerlijke nazomeravond. De zon gaat bijna onder en ik zet snel de camera klaar. Ik heb een 4 stops verloopfilter met hard verloop nodig om overbelichting in de lucht te voorkomen. Fel schijnt het laatste zonlicht in mijn ogen. De grassen lichten mooi op in het veen. In de verte hoor ik de ganzen al dichterbij komen boven het moeras. De zon weerkaatst in het water. De wolken krijgen kleur en zorgen voor dynamiek in het beeld.. Heerlijk, deze rust, deze kleuren, dit licht.
Zonsondergang boven het veen vind je in de categorieën Avond, Beschermd natuurgebied, Filter (fotografie), Fotografie, Friesland, Gouden uur, Hoogveen, Kleuren, Landschappen, Landschapsfotografie, Lucht, Moeras, Natura 2000, Natuur en Weer, Natuurgebieden, Natuurmonument, Oranje, Papier, Reflectie (straling), September, Veenplas, Water, Zomer, Zon, Zonsondergang en karla leeftink.
Karla Leeftink profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karla Leeftink

Karla Leeftink fotografeert het liefst in de rust en stilte van vroege ochtenden met een vleugje mysterieuze mist. Het Drentsche-Aa gebied en het Reestdal zijn daarbij ideaal met de veelvuldig voorkomende witte wieven. Ook houdt ze van weidse Wadden landschappen en ruige Noorse fjorden landschappen. Staand onder de sterrenhemel is ze in haar element en onder de indruk de schepping. In een bevroren plas en op knoesten van bomen ziet ze spontaan abstracte kunstwerken voor zich.

Bij haar natuurpresentaties deelt ze enthousiast haar natuurbelevenissen en laat anderen zo door middel van haar foto- en videomateriaal meegenieten. Ze heeft een kaartenlijn opgezet met inmiddels ongeveer honderd kaarten, waarin ze eigen fotomateriaal heeft verwerkt. Ze levert foto’s aan tijdschriften en is auteur van het boek “Reeën het jaar rond “. (uitgekomen in 2018)

Alle werken van Karla Leeftink


Meer weten over Karla Leeftink?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Zonsondergang boven het veen als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Zonsondergang boven het veen van Karla Leeftink

Koop de foto Zonsondergang boven het veen van Karla Leeftink op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 167 182
Kies het materiaal Meer informatie
Art Frame
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
119,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden