koude Lunch Kasteel de Vanenburg

koude Lunch Kasteel de Vanenburg van Wilbert Van Veldhuizen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

koude Lunch Kasteel de Vanenburg van Wilbert Van Veldhuizen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 321681
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
81 gratis verzending!

Omschrijving

De geschiedenis van brood gaat terug tot ongeveer 30.000 jaar geleden. Brood zou zijn ontstaan toen voor het eerst graankorrels werden gekneusd met een steen en gemengd met water, zodat er een soort pap kon worden bereid. Deze pap werd gekookt, gedroogd in de zon of gebakken op stenen uit het vuur. Tegenwoordig vinden we op talloze plekken in de wereld nog broden die lijken op deze eerste broden, zoals de Mexicaanse tortilla, Indiase rotis en naan en pita uit het Midden-Oosten.
Egypte wordt meestal aangeduid als de oorsprong van gerezen brood.[2] De eerste broden werden gemaakt door spontane fermentatie (net zoals bij het eerste bier). Het bewuste gebruik van zogenaamde starters (gist, zuurdesem, bier) kwam pas later.
Toen de kwaliteit van het graan het toeliet kon pas op grotere schaal brood in Europa worden gebakken. In de 12e eeuw werd brood de basis van het volksvoedsel. Naast het luxe brood, het wittebrood of herenbrood van wit tarwebloem, waren er broodsoorten waarin ook rogge verwerkt was. Arme mensen aten doorgaans brood of koek dat helemaal geen tarwe bevatte, maar rogge, haver, gierst of boekweit.
Tot in de 19e eeuw werd brood gemaakt met bierresten (waar gist in zat) of een 'starter' van meel en water. Zo'n meel-water mengsel liet men enige dagen rusten, zodat 'wilde' gisten zich konden nestelen in het mengsel. Deze starters werden goed verzorgd; een goede starter was namelijk van belang voor de smaak van het brood. Met deze manier van brood bakken wordt een dee

Over Wilbert Van Veldhuizen

Wilbert Van Veldhuizen profielfotoHoi! Welkom in mijn webshop. Vele objecten heb ik al gefotografeerd. Ik hou ervan om soms spectaculaire dingen te fotograferen. En soms alledaagse dingen. Voor ieder wat wils dus. In de komende maanden hoop ik steeds meer foto's te uploaden. Vanuit hier kan u iedere foto die u ziet bestellen in verschillende materialen en maten. De bestel menu's zijn eenvoudig en levering binnen Nederland is gratis. Ik plaats op deze site alleen foto's die ik echt geschikt vind voor aan de muur. Ik Zeg Kopen!!

Alle werken