schelpen

schelpen van Yvonne Blokland

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

schelpen van Yvonne Blokland

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 59183
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
112 gratis verzending!

Omschrijving

Wist u dit van de schelp?
'Schelpen' zijn de uit kalk bestaande uitwendige skeletten van weekdieren als slakken en mosselen. Na de dood van het weekdier vergaan de weke delen zeer snel. De harde schelp kan echter onder gunstige omstandigheden bewaard blijven en bedekt raken met zand of klei. In dergelijke afzettingen kan zo'n schelp soms zeer lang verborgen blijven, tot hij miljoenen jaren later weer opduikt. De schelpen die op de Nederlandse stranden aanspoelen zijn zeer verschillend van ouderdom. Soms spoelen zelfs nog levende dieren aan, die dus duidelijk 'recent' zijn. Het merendeel van de lege schelpen is echter afkomstig uit door de zee omgewoelde zand- en kleilagen, die van verschillende ouderdom kunnen zijn.

De oudste lagen die op deze manier door de zee worden aangetast vinden we in Zeeland. Op de stranden van Cadzand en Domburg spoelen talrijke schelpen aan met een ouderdom van soms vele miljoenen jaren (Eoceen, Mioceen, Plioceen). Langs de Noordzeestranden komen de schelpen meestal uit veel jongere lagen (Pleistoceen en Holoceen).

Deze schelpen lagen op het strand van Cadzand.

Over Yvonne Blokland

Yvonne Blokland profielfoto" It makes me happy to create memories "
Even voorstellen, ik ben Yvonne en fotografie is mijn passie. Na al die jaren fotograferen kan ik nog steeds niet kiezen wat ik het leukst vind binnen de fotografie. Dus je zult hier zeer uiteenlopend werk vinden. Leuk om meer werk van mij te zien? Kijk dan even op mijn website! (volgen op facebook kan natuurlijk ook) Mocht je iets kopen uit mijn shop : Dank en veel plezier ermee ! (en wat leuk als je even laat zien waar en hoe mijn werk is komen te hangen !!! )
Hartelijke groet !!

Alle werken