Facebook pixel
schelpen

schelpen van Yvonne Blokland

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • schelpen van Yvonne Blokland thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 59183

schelpen van Yvonne Blokland

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Maatwerk?
gratis verzending!
schelpen van Yvonne Blokland

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Wist u dit van de schelp?
'Schelpen' zijn de uit kalk bestaande uitwendige skeletten van weekdieren als slakken en mosselen. Na de dood van het weekdier vergaan de weke delen zeer snel. De harde schelp kan echter onder gunstige omstandigheden bewaard blijven en bedekt raken met zand of klei. In dergelijke afzettingen kan zo'n schelp soms zeer lang verborgen blijven, tot hij miljoenen jaren later weer opduikt. De schelpen die op de Nederlandse stranden aanspoelen zijn zeer verschillend van ouderdom. Soms spoelen zelfs nog levende dieren aan, die dus duidelijk 'recent' zijn. Het merendeel van de lege schelpen is echter afkomstig uit door de zee omgewoelde zand- en kleilagen, die van verschillende ouderdom kunnen zijn.

De oudste lagen die op deze manier door de zee worden aangetast vinden we in Zeeland. Op de stranden van Cadzand en Domburg spoelen talrijke schelpen aan met een ouderdom van soms vele miljoenen jaren (Eoceen, Mioceen, Plioceen). Langs de Noordzeestranden komen de schelpen meestal uit veel jongere lagen (Pleistoceen en Holoceen).

Deze schelpen lagen op het strand van Cadzand.

Over Yvonne Blokland

Yvonne Blokland profielfoto" It makes me happy to create memories " Leuk dat je deze pagina bezoekt. Onze vakanties brengen we veelal door in Frankrijk: zee, bergen, meren, steden, dorpen allemaal even mooi en fotogeniek. Ik heb geen voorkeur voor een bepaalde stijl. Ik vind alles mooi van macro tot groothoek. Van bloemen tot weidse landschappen. Ik hoop een afwisselende collectie in mijn shop neer te zetten. Ik woon in de Allblasserwaard waar ik vaak rondtoer om de mooie plekjes die dit gebied heeft vast te leggen. Molens, slootjes, koeien, schapen, prachtige vergezichten etc. Vind je het leuk om meer werk van mij te zien? Kijk dan eens op mijn website http://www.photo-yvonne.com/ . Op http://acard4every1.sendasmile.com/ vind je een ruime sortering wenskaarten die uiteraard allemaal door mij zelf ontworpen zijn of gemaakt van één van mijn foto's . Als je altijd op de hoogte wil blijven van nieuw werk, aanbiedingen etc. volg mij dan op facebook !

Alle werken