zonnebloem collage

zonnebloem collage van Yvonne Blokland

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

zonnebloem collage van Yvonne Blokland

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 99482
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
114 gratis verzending!

Omschrijving

een vrolijke collage van de zonnebloem ! Koop en geniet het hele jaar door van dit vrolijke werk!In de zomer staan er velden vol van in het zonnige Frankrijk, Maar ook (zoals deze) in ons eigen mooie Friesland, (gaasterland) . En wist je dit over de zonnebloem?: Het is een cultuurplant, die gemakkelijk in de tuin gekweekt kan worden uit een pit. De zonnebloem groeit op elke goed gedraineerde grondsoort. Het bloemhoofd kan een diameter hebben tot wel 30 cm. Zonnebloemen worden gewoonlijk 1,5 tot 3,5 meter hoog. Er zijn zelfs gevallen bekend waarbij de bloem een hoogte van 5 meter wist te bereiken. Ook kan een plant meerdere bloemhoofden voortbrengen. Onvolwassen planten waarvan de bloemknop nog niet geopend is, vertonen heliotropisme: overdag draait de bloemknop op zonnige dagen mee met de zon.
Tegenwoordig bestaat er een kweekvorm met een hangend hoofd die aantrekkelijk is voor boeren omdat de bloemen minder beschadigd worden door vogels en vuil vanuit de lucht.
De zonnebloem bloeit van juli tot oktober. Zonnebloemen worden vooral gekweekt voor de zonnebloemolie, die veel gebruikt wordt in de keuken en als basis voor allerlei producten waarin plantaardige olie wordt verwerkt. De olie bevat veel onverzadigde vetzuren en kan omdat deze goed bestand is tegen hitte voor frituren gebruikt worden. Zonnebloemolie bevat linolzuur, hetgeen het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt.

Over Yvonne Blokland

Yvonne Blokland profielfoto" It makes me happy to create memories "
Even voorstellen, ik ben Yvonne en fotografie is mijn passie. Na al die jaren fotograferen kan ik nog steeds niet kiezen wat ik het leukst vind binnen de fotografie. Dus je zult hier zeer uiteenlopend werk vinden. Leuk om meer werk van mij te zien? Kijk dan even op mijn website! (volgen op facebook kan natuurlijk ook) Mocht je iets kopen uit mijn shop : Dank en veel plezier ermee ! (en wat leuk als je even laat zien waar en hoe mijn werk is komen te hangen !!! )
Hartelijke groet !!

Alle werken