don_header

Het Amsterdamse leven van Don Fonzarelli

Creatieve Amsterdammer uit de zorg

Trots is hij op onze hoofdstad. Don Fonzarelli a.k.a. Fons van der Wielen is een geboren en getogen Amsterdammer, en we kunnen met recht zeggen dat hij een bezige bij is.

Want hij doet meer dan fotograferen alleen.

In het dagelijks leven werkt Fons in de zorg. Hij is een stoere, stevige man, met een hoog knuffelfactor, die niet bij het eerste het beste stootje omvalt.

“Mijn huidige functie is die van zorgverlener voor de zorgverleners. Ik vang collega’s op na een agressie- of geweldsincident, en ik handel de meldingen volledig af. Mijn credo ‘Jullie zorgen voor de patiënten en wij zorgen voor jullie’, dekt naar mijns inziens de lading.”

De muzikale fotograaf

Als musicus speelt Fons meerdere muziekinstrumenten en bestiert hij een opnamestudio.

Als freelance fotograaf heeft hij diverse fotografieopdrachten.

“Het maken van beelden is voor mij een dagelijks proces. Als ik niet met mijn camera in mijn hand loop, dan ben ik wel bezig met mooie composities,” zegt Fons. Hij gaat altijd goed voorbereid de deur uit.

“Ik lees mij eerst goed in, kijk de kat uit de boom en win informatie in. Ook zoek ik op de kaart naar mooie locaties.” Eenmaal een mooie foto gemaakt, keert hij tevreden naar huis.

“Fotobewerking is voor mij een essentieel onderdeel van het eindresultaat, maar niet de basis. Een foto dient in de basis goed en kloppend te zijn.”

Alle werken van Don Fonzarelli


Uit de community