fotobehang in praktijk van herfstige amsterdamse gracht

Corrie en Lida fotograferen voor de zorg

De Drentse Corrie en de Schiedamse Lida zijn beiden geïnspireerd door hun werk in de zorg. Ze stellen hun foto's beschikbaar om de ruimtes van de zorgcentra, waar ze werken, op te fleuren. Het resultaat? Mooie ruimtes met een warme sfeer, waar de patiënten zich echt op hun gemak kunnen voelen.

  1. portretfoto van beeldmaker werkaandemuur

Over Corrie

Corrie Post, werkte 31 jaar lang in een zorgcentrum in Friesland daarnaast besteed ze graag tijd aan haar grote hobby, fotograferen.

"Fotograferen is voor mij een hobby waar ik me goed bij kan ontspannen, naast mijn werk destijds, een heerlijk stukje afleiding", vertelt ze. "De natuur heeft mijn voorkeur, fijn om buiten te zijn en te ontdekken wat je zoal tegen kan komen. Zowel met een groothoek, macro of telelens."

“Het is gewoon leuk om te doen voor deze doelgroep” zegt Corrie. “Vanwege ook mijn lange dienstverband en goede herinneringen, wilde ik graag een van mijn foto's voor het zorgcentrum beschikbaar stellen.”

  1. fotobehang van uilen in de natuur

Corrie's werk in het zorgcentrum

Het zorgcentrum ‘Berkenstede’ in Wolvega waar Corrie werkte vroeg haar foto’s te leveren om de wanden op te fleuren. Ze aarzelde geen moment. Samen met bewoners en collega’s zocht ze foto’s uit haar collectie uit. Ruim negen wanden in het huis zijn nu bekleed met haar foto’s. “De reacties van bewoners, collega’s en bezoekers waren erg fijn, een hele eer vond ik het.”

Sinds vorig jaar is Corrie met pensioen en heeft ze alle tijd om zich met het fotograferen bezig te houden. “Werk aan de muur heb ik leren kennen door mijn partner en zijn zoon. Ik ben nog maar kort twee maanden lid. Er zijn zoveel foto’s opgeslagen op mijn externe schijf, waar niets mee gedaan wordt en nu ik met pensioen ben, is er meer tijd.”

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Corrie Post te gaan.

  1. portretfoto van beeldmaker werkaandemuur

Over Lida

Lida Bruinen uit Schiedam werkt als functioneel applicatiebeheerder in een ziekenhuis. Daarnaast is ze al sinds 2013 lid van Werk aan de Muur. Ze fotografeert samen met haar man en maakt digitale werken. Als tegenhanger voor haar baan is ze graag creatief bezig, het liefst met verf. Daarnaast maakt ze monoprints, schildert ze op canvas en tekent ze op de tablet.

“Natuurlijk wilde ik een foto doneren. Ik heb het linkje gestuurd naar mijn Schiedam album in mijn Werk aan de Muur shop en ze hebben een keuze gemaakt. Het resultaat is mooi geworden en de reacties zijn heel positief."

  1. fotobehang van herfstbomen in praktijk

Lida's werk in het ziekenhuis

In het ziekenhuis waar Lida werkt is een warme sfeer gecreëerd door fotobehang te gebruiken van oude herkenbare foto’s uit de omgeving. Voor een nieuw ingerichte MRI ruimte die klinisch wit was, wilde het personeel graag een foto met een warme sfeer. Leuk voor de patiënt en natuurlijk ook prettig voor de medewerkers.

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Lida Bruinen te gaan.

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bekijk onze 10 jaar acties

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails