Inspiratie voor kunst stijl: Abstract

Abstracte kunst geeft een boost aan je interieur. Kies een kunstwerk met kleuren en vormen die passen bij jouw stijl. In je slaapkamer kies je voor natuurlijke vormen en in je moderne interieur strakke, hoekige vormen. Abstracte kunst is vaak tijdloos en heeft een verfrissend effect op ieder interieur.

Wat is abstracte kunst?

Landschappen worden vager en maken plaats voor meer kleur en vorm. Gedachten komen tot leven en zorgen voor ruimte voor eigen interpretatie. Abstracte kunst kenmerkt zich vaak door het reduceren en terugbrengen naar slechts de essentiële stijlelementen van een bepaald onderwerp. De kunstenaars tonen daarmee hun eigen visie, gevoel of gedachte op de wereld. Neem bijvoorbeeld de abstracte landschappen van Pascal Deckarm. Of de collages van db Waterman. Beide geven ruimte voor eigen creativiteit en sfeer. De diversiteit aan abstracte fotografie en schilderkunst zorgen voor een contrast aan de muur!

Waarom kiezen voor abstracte kunst in je interieur?

Abstracte werken hebben vaak geen specifiek onderwerp, maar zijn een samenspel van kleuren en vormen. Het zijn geen onderwerpen die botsen of afleiden van je interieur. Je kiest een abstract werk puur op basis van de kleuren die je meubels, kleur van de muur en jouw stijl complimenteren.

Abstracte kunst op aluminium, canvas en meer

Abstracte kunst gaat perfect samen met het materiaal aluminium dibond. Dit geeft het abstracte kunstwerk bijzondere museum kwaliteit. Naast abstracte kunst op aluminium dibond, wordt ook vaak gekozen voor abstracte kunstwerken op canvas. Een modern alternatief voor canvas, is ArtFrame. Dit hoogwaardig doek is omlijst met een een moderne en dunne lijst in de kleuren wit, zwart of aluminium. ArtFrame bestel je zelfs tot 3 meter groot. Ook is het doek makkelijk wisselbaar. Bestel een los doek erbij en in een handomdraai verander je van look. Duurzaam én betaalbaar. Last van galm in huis of kantoor? Kies voor de optionele geluiddempende panelen en pak het akoestiek probleem goed aan. Zo creëer je een akoestisch abstract schilderij.

Bekijk alle materialen

Abstracte kunst op maat gemaakt

Wil je graag abstracte kunst kopen? Werk aan de Muur biedt verschillende afmetingen en materialen, zodat je jouw abstracte kunstwerk volledig kan personaliseren. Al kies je voor behang van 3 meter groot of een ingelijst canvas doek van 20 centimeter, niks is te gek.

Vraag voor vrijblijvend advies bij onze stylisten

  1. Binnenkijker Theobertvierkant

Bij Theo-Bert thuis

Ook stylist Theo-Bert is weg van de modern abstracte werken! Hij is altijd bezig met unieke parels vinden voor verschillende woonstijlen. Hij houdt van kleurrijk, maar harmonisch. Ideaal te combineren met abstracte kunst.

Bekijk de stijl van Theo-Bert