Meer over digitale kunst aan de muur

Een kunststroming ontstaan met komst van de computer: digitale kunst. Denk aan surrealistische fotografie met fotoshop, bijzondere digitale illustraties en bewerkte klassieke kunst met een knipoog. Dit zijn allemaal kunstwerken die digitaal gemaakt zijn, of met nabewerking nét even dat beetje extra hebben gekregen.

Het ontstaan van digitale kunst

Tot 1990 gebruikten kunstenaars meestal analoge media. Met de komst van de computer ontstond een hele nieuwe kunstvorm: digitale kunstwerken. De eerste digital art kunstenaars maakten door middel van bepaalde codes tekeningen om uit te printen. Pas toen het internet voor iedereen goed toegankelijk werd, kwam digital art écht tot leven. Kunstenaars kunnen nu hun werk over de hele wereld verspreiden en elkaar inspireren. Met behulp van allerlei computerprogramma's worden foto's en afbeeldingen bewerkt tot een nieuw beeld.

Digitale schilderijen als muurcollage

Bij Werk aan de Muur kan je digitale kunst kopen met verschillende stijlen en principes.

Zoals een digitaal gemaakte collage van 3 beroemde klassieke schilderijen van de oude meesters.

Zo is er altijd genoeg keuze voor jouw perfecte digitale kunstwerk, die goed past bij je interieur en imago.

Zo maak je een art wall

AI geïnspireerde kunstcollectie is niet zomaar een reeks plaatjes, het is het resultaat van creatieve synergie tussen mens en machine.

Bekijk AI kunst

Digitale kunstwerken op canvas, behang, poster en meer

Digitale kunstwerken op hoogwaardig materiaal. Bij het kopen van een digitaal bewerkt kunstwerk, is het bij Werk aan de Muur mogelijk om uit verschillende materialen (en afmetingen) te kiezen.

Heb je last van echo of galm in huis? Kies dan bijvoorbeeld voor akoestische wanddecoratie op geluiddempende panelen. Of wil je graag elk seizoen, trend of ander interieur weer wisselen van kunstwerk? Dan is ArtFrame ook ideaal.

Wil je graag de keuze tussen hoogglans en matte afwerking? Dan is HD metal een ideaal materiaal voor je digitale collage kunst.

Vergelijk alle materialen