kunstenares danielle met foto van zee

Danielle Bosschaart met haar camera

Als je Danielle niet achter haar camera treft, dan struint ze rond op het prachtige - en inspirerende - Ibiza. Daar leerde ze de fijne kneepjes van het vak. Foto’s maken die je echt raken, dat is waar Danielle voor gaat. En dat is terug te zien in haar fantastische collectie.

Haar eerste eigen fototoestel

Voor mensen die Danielle al wat langer kennen is het een vertrouwd beeld: Danielle met haar camera. Sinds ze op haar 8e verjaardag haar eerste eigen fototoestel kreeg, is ze niet meer gestopt met fotograferen. Jaren later, tijdens een vakantie op Ibiza ontdekte ze haar droom: Mensen en bijzondere gebeurtenissen op een waardevolle manier vastleggen, met een prachtige fotocollage als resultaat.

De magie van Ibiza

Dat Danielle op Ibiza haar passie ontdekte was geen toeval. Tijdens een vakantie met een vriendin lieten zij zich een hele middag fotograferen, terwijl zij zelf genoten van al het moois dat Ibiza te bieden heeft. Het werk van fotograaf Tamas maakte haar enthousiast en er ontstond een hechte vriendschap: “We praatten over vanalles, maar vooral over fotografie. Tamas leerde mij de fijne kneepjes van het vak en heeft me opgeleid tot waar ik nu ben.” Inmiddels is Danielle al ontelbaar veel keer teruggekeerd naar Ibiza om te fotograferen én om te genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft.

Foto’s met opvallend veel gevoel

“Als ik fotografeer, heb ik een belangrijk doel voor ogen: Op onopvallende wijze opvallend veel gevoel vastleggen. Dan krijg je een beeld dat raakt en daar gaat het om.” Met die visie voor ogen fotografeert Danielle vooral veel bijzondere momenten zoals bruiloften en het krijgen van een kindje. Daarbij is zij altijd goed voorbereid. Tijdens een kennismakingsgesprek vraagt ze de klant de hemd van het lijf. Hoe heeft het bruidspaar elkaar leren kennen? Wat is hun mooiste herinnering aan elkaar? Wat zijn fijne karaktereigenschappen? Wie zijn hun beste vrienden? Dat helpt enorm bij het fotograferen. Met een duidelijk beeld in haar hoofd gaat Danielle tijdens de shoot aan de slag om foto’s te maken waar mensen nog jarenlang met plezier naar kijken. “Ik ben tevreden met het eindresultaat als een door mij gemaakte foto iemand écht raakt. Wanneer het een herinnering levend houdt en iemand met een dankbaar gevoel (terug)kijkt naar mijn foto.”

De favoriet van Danielle

Bij Werk aan de Muur verkoopt Danielle voornamelijk vrij werk van natuurfotografie. Haar favoriet? Dat moet een beeld van Es Vedra op Ibiza zijn! Dat vreemde stukje rots aan de kust van Ibiza heeft voor Danielle iets magisch. De kracht, de rust, de grootsheid, zo bijzonder! Het werk Zonsondergang Cala d'hort Ibiza, Es Vedra symboliseert daarnaast ook de wereld waarin we nu leven: “De rust, de stilte, de eenvoud, een groot gevaar, maar tegelijkertijd ook veel schoonheid en vooruitgang (door het zeilbootje); alles gaat voorbij.”

Stylist Eileen: “Een mooi werk gekozen? Check dan onze ophangtips en ontdek hoe je jouw werk kunt ophangen met én zonder boormachine.”

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Danielle Bosschaart te gaan.

Bekijk meer beeldmaker interviews

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails