Met zijn combinatie van abstracte foto's en landschappen laat Ger Veuger ons een geheel nieuwe verbeelding van de wereld zien. Ger zegt: "Zodra ik in vervallen dingen een rechte lijn zie, wordt mijn gevoel voor de Abstracte Horizon in principe getriggerd.”
Ger is een fotograaf en kunstschilder uit Landsmeer. Zijn passie ligt bij de fotografie, hij fotografeert alles wat los en vast zit. Hij gaat dan ook bijna nooit zonder zijn camera op pad. Ger combineert landschappen en structuur/textuur tot een nieuw beeld met de nadruk op de horizon (tale) lijn, bij voorkeur in het vierkante formaat. Ger legt uit: "Fotograferen, tekenen en schilderen doe ik eigenlijk al mijn hele leven. Met de komst van de digitale fotografie ben ik dit gaan combineren, wat uiteindelijk resulteerde in mijn abstracte digitale landschappen.”
De passie van Ger voor fotografie ontstond door het ‘Prisma Fotoboek’ van Peter Carpentier. "Na diverse camera's en duizenden dia's verder is het voor mij pas echt begonnen met de komst van de digitale camera," zegt Ger. Tegenwoordig zie je hem voornamelijk lopen met zijn lichtgewicht camera, die hem alle bewegingsvrijheid geeft om nieuwe plekken te ontdekken en vanuit een nieuw perspectief vast te leggen. Ger combineert zijn foto's van landschappen, schilderijen en oude materialen zoals roest met behulp van Photoshop om geheel nieuwe landschappen te creëren.
"Er zijn een aantal personen die mij op het goede spoor hebben gezet, zoals Jan Groenhart en dan met name zijn abstracte landschappen, en ook 'De wondere wereld' van LuAnn Ostergaard moet genoemd worden. Ook op Flickr en Facebook zie ik regelmatig mooie dingen voorbij komen, en dat geeft mij dan weer een boost," vertelt Ger. Door inspiratie op te doen en eigen materiaal te fotograferen, komt Ger vanzelf tot nieuwe ideeën. "Naarmate het proces vordert, merk je vanzelf dat het goed gaat. Soms gaat het niet goed en dan breek ik het af. Vaak loop ik later alsnog tegen de 'missing link' aan.”
Het favoriete werk van Ger is zijn eigen interpretatie van de Oosterschelde. Hij heeft het digitale kunstwerk 'Oosterschelde daybreak' gemaakt voor zijn Zeeuwse schoondochter. "In het Zeeuwse landschap zijn overal bomenrijen te vinden, hier weergegeven door roest." Hoewel het werk aanvankelijk alleen bedoeld was als een verjaardagscadeau, wordt het nu zeer gewaardeerd als kunstwerk. Ger zegt: "Gek genoeg is het mijn meest populaire beeld op Werk aan de Muur.”