Jumbotron Edwin Mooijaart

De magie van licht en landschap: een inspirerende reis met fotograaf Edwin Mooijaart

Fotografie is niet alleen een kunst, het is een ontdekkingsreis naar de schoonheid van licht en landschap. Edwin Mooijaart, een gepassioneerde fotograaf met een liefde voor magische momenten, deelt zijn reis van beginnend avonturier tot bedreven kunstenaar.

 1. Las Vegas Skyline Panorama
  van Edwin Mooijaart

Hoe ben je ooit begonnen?

"Al sinds 2008 ben ik gefascineerd door de kracht van fotografie. Het begon als een hobby tijdens vakanties, waar ik op zoek ging naar de perfecte lichtomstandigheden om landschappen vast te leggen. Later ben ik me steeds meer gaan toeleggen op het fotograferen van Nederlandse landschappen en bossen."

 1. Toscaanse ochtend 1
  van Edwin Mooijaart

 1. Zonsopkomst in Monument Valley
  van Edwin Mooijaart

 1. Zonsopkomst Moraine Lake Canada
  van Edwin Mooijaart

Hoe ben je gekomen tot waar je nu bent?

"In mijn beginjaren was ik vooral op willekeurige momenten op pad, maar nu focus ik me vooral op het vangen van de meest betoverende lichtomstandigheden. Samen met vrienden zoals Martin Podt, met wie ik regelmatig op pad ga, blijf ik leren en groeien als fotograaf."

 1. Panorama Deventer Brink
  van Edwin Mooijaart

Hoe omschrijf je jouw stijl?

"Ik tracht magische momenten te vangen, vooral in bossen en tijdens zonsopkomsten en -ondergangen. Mijn stijl kenmerkt zich door een dromerige sfeer, waarbij ik met nabewerking de emotie van het moment wil overbrengen."

 1. Angel of light
  van Edwin Mooijaart

Hoe kom je op het idee om een werk op jouw manier te maken?

"Ik plan mijn fotografische expedities zorgvuldig, vaak rekening houdend met de stand van de zon en het weer. Voor bosfoto's vertrek ik bijvoorbeeld vroeg in de ochtend, op zoek naar mistige omstandigheden. Voor andere foto's gebruik ik apps om de perfecte timing te vinden, zoals bij mijn werk 'Angel of Light'."

 1. Kampen skyline panorama #2
  van Edwin Mooijaart

 1. Handelskade in Willemstad Panorama
  van Edwin Mooijaart

 1. Panorama in het bos
  van Edwin Mooijaart

 1. Light show
  van Edwin Mooijaart

Welke stappen onderneem je bij het maken van een beeld?

"Ik bewerk al mijn foto's grondig in programma's zoals Lightroom en Photoshop. Hoewel ik de kleuren en contrasten aanpas, blijven de zonnestralen altijd echt. Mijn doel is om foto's te maken die groot kunnen worden afgedrukt, dus ik ga vaak tot het uiterste om het beste uit de RAW-bestanden te halen."

 1. Oak Alley Plantation
  van Edwin Mooijaart

 1. Path to heaven
  van Edwin Mooijaart

 1. Supermaan boven Deventer #2
  van Edwin Mooijaart

 1. Een Toscaanse ochtend
  van Edwin Mooijaart

Wanneer ben jij tevreden over het eindresultaat?

"Ik ben pas tevreden als het eindresultaat mijn visie volledig weerspiegelt. Vaak blijf ik terugkomen naar dezelfde plekken om steeds betere omstandigheden te vinden. Mijn favoriete beelden zijn diegene die een verhaal vertellen, zoals mijn werk 'Angel of Light'."

 1. Posbank in de ochtend - part 2
  van Edwin Mooijaart

 1. Grand Canyon Zonsondergang
  van Edwin Mooijaart

 1. De Oude Eik
  van Edwin Mooijaart

 1. Lady in the Wind
  van Edwin Mooijaart

Wat is je inspiratie en waarom?

"Ik haal veel inspiratie uit social media en tijdschriften, maar ook uit mijn eigen omgeving. Het vastleggen van de schoonheid van de natuur is voor mij een oneindige bron van creativiteit."

 1. Zonsondergang in Seattle
  van Edwin Mooijaart

Heb je naast het creëren van beelden nog andere passies?

"Naast mijn passie voor fotografie werk ik als programmeur voor onderwijssoftware. Hoewel dit een heel ander vakgebied is, zie ik ook hier de schoonheid van het ontwerpen en creëren. Mijn gezin staat op de eerste plaats, maar daarnaast blijf ik ook graag bezig met fotografie. Ik deel mijn passie graag met anderen tijdens workshops, waar ik mensen leer om op een nieuwe manier naar de natuur te kijken."

 1. Light from above
  van Edwin Mooijaart

 1. Zonsopkomst in Hamnoy
  van Edwin Mooijaart

 1. Navajo Beach op Zakynthos
  van Edwin Mooijaart

Wat hebben we je niet gevraagd, maar moeten we wel van je weten?

"Samen met Martin Podt organiseer ik workshops bosfotografie, waarbij we mensen leren om de rust en schoonheid van het bos vast te leggen. Het is een uitdaging om een serene foto te maken te midden van de natuurlijke chaos van het bos."

Uit de community