Districto Prints Jumbotron beeldmakers

De plattegronden van Districto Prints

Koester je mooie herinneringen aan een stad? Bekijk dan de typografische, artistieke plattegronden van Stef van Campen, het gezicht achter Districto Prints. Met zijn kaarten verandert hij herinneringen in een Werk aan de Muur. “Mijn kaarten en plattegronden werken een beetje hypnotiserend. Mensen gaan toch even op zoek naar hun straat of favoriete kroeg.” Welke stad mag aan jouw muur tot leven komen?

  1. 7eb87ecb c026 4fff b0be 5084d623d6a1 1

Over Stef

KUNSTWERKEN Districto Prints INSPIRATIE haal ik uit internet PASSIES voetbal, crypto en geschiedenis SPORT ik voetbal en ga graag naar een stadion om wedstrijden te zien

Hé, daar woon ik!

Stef blijkt altijd al een fascinatie voor kaarten en plattegronden te hebben gehad. Maar het duurde tot 2009 voordat hij hier werk van maakte. “Toen ik in 2009 werkloos raakte, besloot ik iets met mijn interesse in kaarten te gaan doen. Ik zag een aantal plattegronden op internet, besloot Photoshop aan te schaffen en het ‘aanmodderen’ kon beginnen”, lacht Stef. “Na verloop van tijd kreeg ik het bewerken van beelden steeds meer onder de knie en Districto Prints was een feit.”

Hypnotiserend effect

Stef creëert met teksten artistieke landkaarten of stadsplattegronden. “Het maken van kaarten vergt doorzettingsvermogen, geduld en affiniteit met een stad. Sommige kaarten vergen 100 tot 150 uur werk.” Zijn stijl omschrijft hij als simpel en strak. “De kracht zit hem echt in eenvoud. De typografische kaarten bestaan uit straatnamen in de vorm van een stad. Al die straatnamen bij elkaar trekt mensen naar een kaart en werkt zelfs een beetje hypnotiserend. Mensen gaan toch even op zoek naar hun straat of bijvoorbeeld hun favoriete kroeg.”

Puzzelen met straten

Een werk creëren vergt veel gepuzzel van Stef. “Het is behoorlijk veel werk om alle straten te laten passen. Sommige horizontale straten plaats ik verticaal om alles te laten passen. Dat wil ik niet te vaak doen hoor, want ik wil het zo precies mogelijk laten lijken. Ik ben tevreden als alle tekst in een wijk of buurt past zonder dat ik veel straten moet weglaten.”

Van Leiden tot Rotterdam

Welke werken van Districto Prints zijn favoriet bij Stef? “Rotterdam en Leiden zijn mijn favoriete typografische kaarten”, vertelt hij opgetogen. “Bij deze steden zie je de Maas en de grachten heel duidelijk. Ja, naar deze kaarten kijk ik zelf graag, of ze nou verkocht worden of niet…”

Stylist Rosanne: “De strakke werken van Districto Prints passen perfect bij het materiaal HD Metal. HD Metal is stoer, stevig en haarscherp. Een matte print op HD Metal is een échte eyecatcher in een modern interieur.”

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Districto Prints te gaan.

Bekijk meer beeldmaker interviews

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails