Jumbotron fromkevin

Kevin D'Errico, de reizende fotograaf

Kevin D'Errico, bekend onder de naam 'fromkevin' op Werk aan de Muur, is een gepassioneerde fotograaf die zijn liefde voor fotografie ontdekte tijdens avontuurlijke reizen met zijn ouders. Hoe dit allemaal is begonnen, lees je in deze blog.

Hoe het allemaal begon

Kevin’s passie voor fotografie ontstond tijdens verre reizen die hij als kind met zijn ouders maakte. Hij begon met het maken van korte filmpjes met zijn telefoon, die hij later monteerde tot reisfilms van wel anderhalf uur lang. Zijn vader was een enthousiaste fotograaf en samen vormden ze een perfect team. Kevin: “Op een gegeven moment merkte ik dat ik meer energie haalde uit het maken van foto's dan uit het monteren van video's. Dit inspireerde me om, net als mijn vader, me te richten op fotografie.”

Zijn eerste camera, een Nikon D3300, kocht hij in 2016. Hoewel het een uitdaging was om over te stappen van video naar fotografie, leerde Kevin snel de basisprincipes van licht, sluitertijd, diafragma en ISO. Kevin vertelt verder: “In 2019 nam ik een sabbatical en vertrok naar Australië, waar ik me verder verdiepte in fotobewerking en diverse fotografische technieken. Dit bleek een keerpunt in mijn fotografiereis te zijn.”

Evolutie van stijl

Door de jaren heen heeft Kevin's stijl zich ontwikkeld, net als zijn keuze voor apparatuur. Van Nikon D3300 en D5600 naar Sony A7ii, A7iii, en nu de Sony A7Cii. Hij heeft talloze lenzen uitgeprobeerd, maar besloot in 2022 om over te stappen van zoomlenzen naar prime lenzen. Kevin: “Deze keuze dwong me om creatiever te zijn in het vinden van de juiste compositie. Tijdens een reis naar Schotland maakte ik mijn beste foto's met prime lenzen, wat mijn creativiteit en compositie naar een hoger niveau tilde. Momenteel gebruik ik een 35mm en 90mm prime lens in combinatie met CPL-filters om reflecties te elimineren en diepe kleuren te creëren.”

Kevin’s kenmerkende stijl

Kevin's foto’s kenmerken zich door kleurtonen en lichtverdeling die samen een “mat” effect creëren met diepe kleuren en zacht licht, zonder af te wijken van de realiteit. Hij vermijdt uitgeblazen highlights, blauwe zweem of oververzadigde kleuren. Kevin voegt vaak dynamiek toe aan zijn foto's door een persoon, dier of object in de compositie op te nemen, wat helpt om de schaal van het landschap en kleine verhaaltjes weer te geven.

Het creatieve proces

Het creatieve proces begint voor Kevin vaak al voordat hij zijn camera pakt. Kevin: “Ik visualiseer de foto’s in mijn hoofd en zoek vervolgens naar de juiste compositie en lichtomstandigheden. Mijn workflow omvat weinig voorbereiding en ik bewerk mijn foto's vaak direct na het maken met Lightroom op mijn iPhone. Het perspectief van anderen, zoals mijn vriendin Lianne, helpt me vaak bij het kiezen van de definitieve versie van een foto.”

Favoriete beelden

Kevin heeft twee favoriete werken. “De eerste is ‘Wit huis tussen de bergen van Schotland’, een exacte recreatie van een wallpaper op Lianne's telefoon. Het vinden van dit huisje tijdens deze reis was een bijzondere ervaring. De tweede favoriet is ‘Landschap Wadi Rum Woestijn Jordanië II’, een beeld dat een unieke regenbui vastlegt in de woestijn, iets wat zelfs de lokale bevolking zelden ziet.”

Inspiratie en dagelijks leven

Kevin vertelt dat hij zijn inspiratie haalt uit fotografen zoals Garret King (a.k.a Shortstache), Luke Stackpoole en Benjamin Hardman. Naast fotografie geniet Kevin van speciaalbier, Formule 1-races, motorrijden, schaatsen en sporten in de sportschool. Hij houdt ook van concerten en gezellige avonden met films, bordspellen of videogames.

Benieuwd naar nog meer foto's van Kevin D'Errico? Klik hier om naar de shop te gaan.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks