Kop

De Kunstkraam van Harry Hadders

Grafisch vormgever, Harry Hadders is al ruim acht jaar met zijn kunstwerken aanwezig op Werk aan de Muur. Wat wij nog niet wisten is dat hij regelmatig op kunstmarkten in het land staat om zijn werk onder de aandacht te brengen.

Op deze kunstmarkten in de buitenlucht exposeren kunstenaars met hun werk in allerlei disciplines zoals met sieraden, beelden, aquarellen. Op zijn kraam exposeert Harry met werken die ook op Werk aan de Muur staan, vaak zitten er nieuwe werken tussen om de reacties van de mensen te peilen. Sinds kort verkoopt hij ook ansichtkaarten van zijn kunstwerken. Harry krijgt vaak positieve reacties op zijn werk. “Ik heb als voordeel dat je mijn soort grafische werken niet vaak op kunstmarkten aantreft, vaak krijg ik de reactie ‘weer eens iets anders’ te horen”.

Over Harry

Harry is een gepensioneerd grafisch vormgever met een voorliefde voor geometrische vormen. Hij gebruikt gemixte digitale technieken, texturen en prominente kleuren om zo aantrekkelijke beelden te creëren. Harry heeft ook een ruime ervaring opgebouwd met fotografie die goed van pas kwam bij het illustreren van jaarverslagen en exposities. Daarbij is Harry best kritisch op zijn eigen werk. “Dat houdt in dat mijn werken even in de ‘ijskast’ gaat om er vervolgens weer met een ‘frisse’ blik naar te kijken. Zo schaaf ik soms eindeloos bij tot ik honderd procent tevreden ben.”

“Soms sta ik op idyllische plekjes zoals bij een kasteel of in een laantje onder de bomen.”

  1. Kraam

“Ik geniet altijd van de sfeer op zo’n kunstmarkt en de interactie met de mensen en soms ontstaat er ook een zakelijk contact met een bezoeker zoals een uitnodiging voor een expositie bij een horeca groothandel of het ontwerp voor een boekenkaft. Daar is zo’n kunstmarkt ook voor bedoeld, niet alleen voor de verkoop maar ook voor het leggen van contacten”

Het favoriete werk van Harry

Het favoriete werk van Harry is ‘Headlines’. Hij is bij het maken van dit werk op een originele manier te werk gegaan. “Het is een etalagepop die ik gevonden had bij het grofvuil, deze foto is genomen met een analoge 6x6 camera. Dit effect heb ik gecreëerd door in een donkere ruimte met een diaprojector en een dia van een lijnraster te projecteren op de etalagepop."

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Harry Hadders te gaan.

Bekijk meer uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bekijk onze 10 jaar acties

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails