Ophangtips 20210329 141146 0209 Bibi Veth

Je nieuwe werk ophangen

Top, je hebt het werk gevonden wat écht bij jou past. Nu nog ophangen! Op deze pagina ontdek je hoe je zonder én met boormachine aan de slag kunt gaan.

  1. Ophangtips Craft

Easy peasy

De meeste materialen zijn, met uitzondering op losse fotoprints, Xpozer, (naadloos) behang en print op doek, direct klaar om op te hangen. Maar hoe hang je jouw werk precies op? Hier hebben we meerdere suggesties voor. Je kunt alle werken zonder problemen aan schroeven (of stevige spijkers) hangen. Afhankelijk van de grootte van het werk kun je dit aan één of meer schroeven hangen. De materialen worden geleverd met systemen die je op de schroeven kan hangen. Wil je specifiek meer tips voor het materiaal dat jij hebt gekozen, bekijk dan de veelgestelde vragen hieronder.

Veelgestelde vragen over het werk ophangen

De meeste materialen materialen zijn, met uitzondering op losse fotoprints, (naadloos) behang en print op doek, direct klaar om op te hangen. Maar hoe hang je jouw werk precies op? Hier hebben we meerdere suggesties voor.

 Je kunt alle werken zonder problemen aan schroeven (of stevige spijkers) hangen. Afhankelijk van de grootte van het werk kan je dit aan één of meer schroeven hangen. De materialen worden geleverd met systemen die je op de schroeven kan hangen. Wil je specifiek meer tips voor het materiaal dat jij hebt gekozen, klik dan hier.

 En wil je niet boren in je muur? Ook dat is mogelijk. Lees hier meer.

Ja dat kan. Je kan een ophangsysteem bevestigen aan het plafond. Een ophangrails bestel je eenvoudig op https://www.stas.nl of haal je bij je lokale bouwmarkt.

Werken op hout worden geleverd met ingebouwd ophangsysteem. Hang hem direct op een schroef of spijker en je bent klaar!

Het acrylglas wordt geleverd met een metalen ophangprofiel op de achterzijde. Dit systeem hang je eenvoudig op twee schroeven.

Vanwege het ophangprofiel achterop lijkt het werk te zweven voor je muur.

Meer informatie of wil je liever niet in de muur boren? Lees hier meer over werk ophangen.

Bij werken op Xpozer wordt een ophangplaatje meegeleverd. Deze schroef je in de muur en hier klik je het Xpozer ophangsysteem in.

Heb je een ophangrails aan het plafond? Ook voor dit systeem leveren we metalen haakjes mee.

Het canvas wordt geleverd met een ophangsysteem. Je vindt het metalen ophangsysteem aan de achterkant van het canvas. Bij maten onder de meter komt er één ophangsysteem op. Boven de meter plaatsen er twee achterop. Deze kan je over de schroeven hangen.

Je kan een fotoprint op meerdere manieren ophangen. Met bijvoorbeeld Pritt Buddies kan je de poster direct aan de muur hangen. Of gebruik een eigen lijst.

Wil je dat wij hem voor je inlijsten? Kies voor het materiaal 'ingelijst' en je besteld hem kant en klaar inclusief ophangsysteem.

Het canvas wordt geleverd met een ophangsysteem. Je vindt het metalen ophangsysteem aan de achterkant van het canvas. Het ophangsysteem plaats je bovenop een schroef of spijker, op de geribbelde rand.

Bij maten onder de meter komt er één ophangsysteem op. Boven de meter plaatsen er twee achterop.

Heb je een canvas met baklijst besteld? Het ophangsysteem werkt hetzelfde als canvas zonder baklijst.

Het aluminium dibond wordt geleverd met een metalen ophangprofiel op de achterzijde. Dit systeem hang je eenvoudig op twee schroeven.

Vanwege het ophangprofiel achterop lijkt het werk te zweven voor je muur.

Meer informatie of wil je liever niet in de muur boren? Lees hier meer over werk ophangen.

Houd je van makkelijk? Kies dan voor naadloos behang. Geen gedoe met losse banen die je netjes moet uitlijnen. Het naadloos behang komt in de exacte maat van jouw muur. De lijm breng je aan op de muur en het behang plaats je erop. Zit het even niet goed, haal het eraf en plaats het recht. Makkie dus! We hebben de instructies voor je samengevat in deze handleiding.

Is je muur niet helemaal recht? Geen probleem. We maken het behang altijd wat groter dan de muur, zodat je genoeg marge hebt!

Goed om te weten: Naadloos behang leveren we zonder behanglijm.

Dat is afhankelijk van het houtsoort. Multiplex hangt plat op de muur, want er zit een inkeping in met een dopje. Vurenhout hangt 15mm van de muur en heeft hetzelfde dopje.

Jouw stalen werk wordt geleverd met metalen strips op de achterzijde. De bovenste metalen strip hang je eenvoudig over twee schroeven. Het hangt vrij van de muur, wat een mooi zwevend effect geeft.

Prints op doek worden geleverd als zelfbouwpakket. Het frame zet je in eenvoudig in elkaar met de meegeleverde inbussleutel. Het frame schroef je met de meegeleverde muurbeugels aan de muur. Het print op doek kan je niet ophangen aan een plafondrails.

Benieuwd hoe het werkt? Bekijk de montage-instructies en de montagevideo.

De ingelijste fotoprint is voorzien van een ophangsysteem aan de achterzijde. Je kan het werk werk dus direct ophangen aan een schroef in de muur of aan een ophangysteem.

Vliesbehang wordt geprint in banen van 47,5 cm. Omdat we printen op sterk vliesbehang, is plakken een makkie. Je smeert de muur in met lijm en plakt daar het behang, baan voor baan, tegenaan. Je hebt dus geen behangtafel nodig. Vliesbehang scheurt en krimpt niet. Hierdoor schuif je gemakkelijk de banen op de juiste plek tegen elkaar aan.

Check voordat je begint met plakken van het behang nog even de randvoorwaarden voor een strak resultaat:

  • Is je muur schoon, droog en spiegelglad? Top! Dan moet het lukken.
  • Behang op een lichte (witte) ondergrond, zo zorg je ervoor dat de kleur van de ondergrond niet door het behang heen kleurt.
  • Voor vliesbehang adviseren wij behangplaksel voor extra zwaar, speciaal- en vliesbehang van Bison. Of gebruik Perfax roze. Die kan je bij iedere bouwmarkt vinden.
  • Heb je een muur die veel zuigt? Gebruik dan een hechtprimer of voorstrijk om te zorgen dat de lijm niet in de muur gezogen wordt. Zo voorkom je ook dat het behang krimpt en er lelijke naden ontstaan. Een tipje om te testen of een muur zuigt of niet: spuit er met een plantenspuit op, trekt het water in de muur dan weet je genoeg anders druipt het gewoon naar beneden.
  • Zorg tijdens het behangen dat de temperatuur in de ruimte zo normaal mogelijk is. Dus behang bij voorkeur niet in extreme kou of warmte.

Kijk je liever hoe het moet? Bekijk hier een handig YouTube filmpje.

  1. Stas Ophangsysteem

Ophangen zonder boren

Met een railsysteem aan het plafond blijf je flexibel. Door middel van ophanghaken en koorden kan je eindeloos kunstwerken toevoegen, verplaatsen en verwisselen zonder dat je daar schroeven op spijkers voor nodig hebt. Een ophangrails bestel je eenvoudig op https://www.stas.nl of haal je bij je lokale bouwmarkt.

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Gebruik de app

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails