Jumbotron Jeroen Quirijns

Kunstenaar Jeroen Quirijns:
een leven vol creativiteit

Welkom in de kleurrijke wereld van kunstenaar Jeroen Quirijns, waar elk penseelstreek een verhaal vertelt en elke compositie een symfonie van kleuren en emoties is. In dit blog nemen we je mee op een reis door het leven en werk van deze bevlogen kunstenaar, die zijn passie voor kunst en creativiteit al decennialang inzet om de wereld te verrijken.

Het begin van een avontuur

Jeroen is geboren in het pittoreske Valkenswaard in 1965. Met een vader die fotograaf was en een moeder die kunst liefhad, maakte Jeroen al op jonge leeftijd kennis met de magie van beeldende kunst en fotografie. Zijn eerste ervaringen met een camera en het ontwikkelen van foto's in de donkere kamer legden de basis voor zijn latere passie.

Na een aantal omzwervingen en een grafische opleiding belandde Jeroen in de wereld van de reclamefotografie, waar hij zijn eerste stappen zette als professional. Maar het was uiteindelijk de schildersezel die zijn ware roeping bleek te zijn. Met vastberadenheid en toewijding stortte hij zich op het schilderen, en al snel ontstond er een unieke stijl die zijn kenmerkende handtekening zou worden.

De evolutie van stijl en inspiratie

Door de jaren heen heeft Jeroen Quirijns zijn artistieke horizon voortdurend verbreed en verdiept. Zijn vroege werk omvatte gedekte tafels, steden, bruggen en stillevens, allemaal geschilderd met een multi-perspectivische benadering die zijn werk uniek maakt. Maar naarmate hij ouder werd, begon hij te zoeken naar nieuwe onderwerpen en uitdagingen.

Zijn huidige stijl kan worden omschreven als kleurrijk, beeldend en multi-perspectivisch, altijd op zoek naar vernieuwing en diepgang. Geïnspireerd door een breed scala aan bronnen, van literatuur tot muziek en film, weeft Jeroen verhalen en emoties in zijn schilderijen op een manier die zowel intrigerend als betoverend is.

Het werkproces van Jeroen Quirijns

Voor Jeroen begint elk schilderij met een grondige voorbereiding en onderzoek. Hij struint zijn boekencollectie af, maakt schetsen en laat zich inspireren door andere kunstenaars, schrijvers en filmmakers. Pas als het onderwerp en het verhaal duidelijk zijn, gaat hij over tot het spannen van het doek en het kiezen van de verfkleuren.

Het schilderproces zelf is een intuïtieve reis, waarbij Jeroen zich laat leiden door zijn gevoelens en emoties. Hij experimenteert met verschillende technieken en materialen, altijd op zoek naar de perfecte uitdrukking van zijn visie. En wanneer het schilderij eindelijk tot leven komt, neemt hij de tijd om het te laten rusten en later terug te komen voor eventuele aanpassingen.

Het eindresultaat en andere passies

Voor Jeroen is een schilderij nooit echt af; het evolueert voortdurend en groeit met de tijd. Maar toch zijn er momenten waarop hij tevreden is met het eindresultaat, wanneer het schilderij hem emotioneel raakt en een diepe indruk achterlaat.

Naast het creëren van beelden heeft Jeroen nog andere passies, waaronder sport, met name boksen. Het trainen geeft hem niet alleen voldoening, maar houdt ook zijn geest en lichaam in balans. Ook is hij actief als vrijwilliger en gastheer in een museumhuis, waar hij zijn liefde voor kunst en geschiedenis deelt met anderen.

Een leven gewijd aan kunst

Met meer dan drie decennia ervaring als beeldend kunstenaar, blijft Jeroen Quirijns een bron van inspiratie en creativiteit. Zijn kleurrijke en meeslepende schilderijen weerspiegelen niet alleen zijn persoonlijke reis, maar ook de vele verhalen en emoties die de wereld om ons heen vormgeven. Als een ware kunstenaar in hart en ziel.

Uit de community