header-alex-hiemstra

Naar het strand met Alex Hiemstra

Waar wij zo in het begin van het jaar aan het trainen zijn voor een bikinibody en nog heeeel even wachten met denken aan het strand, daar trekt Alex Hiemstra eropuit om fijne kiekjes te maken. Fijn, zo’n voorproefje, want wat is het strand toch mooi.

Wat Alex Hiemstra met het strand heeft, begon al vroeg. Als kleine jongen nam zijn vader hem graag mee aan de hand het strand op. Toen nog op Terschelling, waar hij opgroeide. Zijn vader en hij delen dezelfde voorliefde voor fotografie. “Hij gaf me zijn camera en leerde me de fijne kneepjes van het vak”, vertelt Alex.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en heeft Alex het eilandleven verruild voor het vaste land. Den Helder om precies te zijn. Hier werkt hij als leraar op de Nederlands-Belgische Operationele school voor de Marine. Iets heel anders dus dan fotografie, daarom pakt hij in zijn vrije tijd graag zijn camera en gaat ermee op pad.

Kenmerkend aan de stijl van Alex zijn de prachtige stranden, veelal met zonsopkomst of -ondergang en een woeste zee. Daarbij zien we grote wolken in bijna elke kleur maar haast nooit wit. Volledig bewolkt is het nooit. “Wanneer ik een mooie wolkenpartij zie naderen dan begint het al te kriebelen,” vertelt Alex. Hij pakt dan zijn spullen en fietst als de wiedeweer naar het strand, wat slechts enkele minuten van zijn huis is.

Summer Beach July – Hollandse Duinen

“Ik ben eigenlijk wel elke week te vinden op het strand. Landschapsfotografie heeft toch mijn voorkeur. Maar ik vind het ook leuk andere onderwerpen te fotograferen, bijvoorbeeld studiowerk, urban of de waterpolowedstrijden van mijn dochter.”

We kunnen misschien wel zeggen dat de cirkel zo goed als rond is want Alex neemt inmiddels zijn twee grote dochters mee naar het strand en leert hen alles wat de camera allemaal kan. “Ze vinden het erg leuk en ze maken ook mooie foto’s. Mijn grootste inspiratiebron is mijn vader, die onlangs het fotograferen ook weer heeft opgepakt”

Stylist Lianne over de werken van Alex Hiemstra: “Een prachtige foto van het strand is altijd goed in de slaapkamer, het geeft een serene rust.”

Benieuwd naar meer? Bekijk alle werken van Alex Hiemstra

Uit de community