Jumbotron Dennis van de Water

Stap binnen in de wereld
van fotograaf Dennis van de Water

Welkom in de fascinerende wereld van Dennis van de Water. Hij is een gepassioneerde fotograaf uit Leiden en begon zijn artistieke reis als een ontdekkingsreiziger door de lens. In dit blog duiken we dieper in het verhaal achter zijn fotografische avontuur en ontdekken we de inspiratie en passie die zijn werk kenmerken.

Een begin vol ontdekking

Dennis van de Water, geboren en getogen in Leiden, begon zijn reis naar de wereld van de fotografie tijdens zijn studie Medische Natuurwetenschappen in Amsterdam. Wat begon als het vastleggen van familievakanties op video, evolueerde al snel tot een diepgaande fascinatie voor fotografie. De overstap van video naar fotografie werd gedreven door een verlangen naar meer creatieve vrijheid en de mogelijkheid om diepgaander te verkennen wat de wereld te bieden heeft.

Een evolutie naar professionaliteit

Na zijn afstuderen in 2011, besloot Dennis zich volledig te wijden aan zijn passie voor fotografie. Wat begon als een hobby groeide al snel uit tot een professionele carrière. Door te leren van andere fotografen, het volgen van online tutorials en het verkopen van zijn foto's via stockwebsites, perfectioneerde Dennis zijn technische vaardigheden en ontwikkelde hij zijn eigen unieke stijl.

Een stijl vol levendige beelden

Dennis' fotografische stijl wordt gekenmerkt door levendige en heldere beelden die er echt uitspringen. Zijn focus ligt voornamelijk op landschappen, natuur en macrofotografie, maar door de vraag vanuit de markt heeft hij ook veel ervaring opgedaan in stads- en reisfotografie. Zijn evolutie naar meer kleurrijke en krachtige beelden weerspiegelt zijn voortdurende streven naar artistieke perfectie.

Een kijkje in zijn werkproces

Voor Dennis is fotografie een ontdekkingsreis waarbij hij zich laat leiden door het moment en de omgeving. Zijn proces omvat het verkennen van attractieve locaties en het vastleggen van de schoonheid van de wereld om hem heen. Zijn werkwijze is niet gebonden aan een vast plan; hij schiet zoveel mogelijk foto's en ontdekt het beste resultaat tijdens het nabewerken.

Tevredenheid in perfectie

Als een ware perfectionist is Dennis niet snel tevreden over het eindresultaat van zijn werk. Zijn tevredenheid komt voort uit het moment waarop hij op de juiste plaats en het juiste moment de perfecte foto weet vast te leggen.

Inspiratie uit het alledaagse

Voor Dennis is inspiratie overal om hem heen te vinden, van de stedelijke landschappen tot de natuurlijke schoonheid van de wereld. Zijn passie voor fotografie wordt gevoed door zijn voortdurende verwondering over de diversiteit en de pracht van onze planeet.

Een fotografische reis vol spanning

Dennis van de Water is niet zomaar een fotograaf; hij is een verhalenverteller, een ontdekkingsreiziger en een kunstenaar van het dagelijks leven. Zijn levendige en kleurrijke beelden nodigen ons uit om de wereld met nieuwe ogen te bekijken en ons te laten inspireren door de schoonheid om ons heen.

Benieuwd naar meer kunstwerken van Dennis van de Water ? Bekijk hier zijn shop.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks