Brooklyn is that way, Directions Grafitti on the Brooklyn Bridge

Brooklyn is that way, Directions Grafitti on the Brooklyn Bridge van Dennis Wierenga

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Brooklyn is that way, Directions Grafitti on the Brooklyn Bridge van Dennis Wierenga

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 194166
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
85 gratis verzending!

Omschrijving

Op de Brooklyn Bridge staan allerlei, vaak grappige boodschappen geschreven, Hier verteld iemand waar hij/zij vandaan komt en hoe je daar kan komen, anderen reageren daar weer op.
De in 1883 gebouwde Brooklyn Bridge is een hangbrug in New York in de Verenigde Staten. Ze gaat over de East River en verbindt Brooklyn met Lower Manhattan, evenals de Manhattan Bridge. De architecten waren John en Washington Roebling, vader en zoon, zij wilden de mooiste brug ter wereld creëren. De vrouw van Washington maakte de brug uiteindelijk af.

De brug is 1825 meter lang, en de grootste overspanning is 486 meter. Daardoor had de brug tot de bouw van de Williamsburg bridge in 1903 de langste overspanning ter wereld. Momenteel (2008) is het de 64e hangbrug ter wereld qua overspanning.

Tijdens de bouw van de brug zijn 27 arbeiders gestorven door een val van de kabels en ten gevolge van de caissonziekte door het werk aan de pylonen onder de waterspiegel.

Door het voltooien van de brug en door zijn recordlengte ontstond een nieuwe opvatting over de stedelijke schaal van New York. In de brug wordt de tegenstelling duidelijk tussen de oude materialen en de nieuwe materialen van het nieuwe tijdperk, de massieve dragers en de 'fijne' bekabeling die het wegdek draagt.

Op de Brooklyn Bridge zit ook een stadszegel van Nederlandse afkomst die dateert uit 1834 waar op te lezen is "Eendraght Maakt Magt" (Eendracht maakt macht).
Lengte totaal = 1825 meter
Lengte rivieroverspanning =

Over Dennis Wierenga

Dennis Wierenga profielfoto

Alle werken