Wiseguy in Little Italy

Wiseguy in Little Italy van Dennis Wierenga

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Wiseguy in Little Italy van Dennis Wierenga

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 194165
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
85 gratis verzending!

Omschrijving

Op een Terras in Little Italy, Manhattan, New York zit een Wiseguy van de Maffia ;-) zijn krantje te lezen. Aan de muur kijkt een mozaïek mural de straat in.
Little Italy of klein Italië is een buurt in het zuiden van Manhattan in New York City, eens bekend om haar vele Italiaanse immigranten. Nu zijn er nog veel Italiaanse restaurants en winkels.

In het verleden strekte Little Italy zich uit tot Bayard Street in het zuiden, Bleecker Street in het noorden, Lafayette Street in het westen en de Bowery in het oosten. Toen in het midden van de twintigste eeuw Italiaanse Amerikanen Manhattan verruilden voor andere stadsdelen, buurten en buitenwijken slonk de buurt. Grote delen van Little Italy werden opgeslokt door China Town toen immigranten uit China en andere Oost-Aziatische landen zich in de buurt vestigden. De noordkant van Little Italy bij Houston Street verloor zijn Italiaanse karakter. Deze buurt staat nu bekend als NoLIta, een afkorting van North of Little Italy. Vandaag is alleen nog het stuk van Mulberry Street tussen Broome en Canal Streets herkenbaar als Little Italy. Hier zitten veel Italiaanse restaurants die gewild zijn bij toeristen.

Dit werk wordt aangeboden door Dennis Wierenga

Dennis Wierenga profielfoto

Alle werken