Domtoren in Utrecht

Domtoren in Utrecht van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Domtoren in Utrecht van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 88864
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
129 gratis verzending!

Omschrijving

Domtoren

Een voorbeeld van het kunnen scheppen van een beeld dat er in werkelijkheid niet is door een heel lange sluitertijd te gebruiken.

De domtoren was helemaal donker en het was na 11 uur 's avonds met een vrij bewolkte hemel. Door heel lang te belichten (6 minuten) ontstond dit beeld. De Dom ziet er verlicht uit, maar het enige licht was dus het flauwe 'stadslicht' van onderen. De lange belichting kun je overigens letterlijk aflezen aan de wijzerplaat rechts (de wijzer links is kapot): je ziet dat het aan het begin van de opname 8 over 11 was en aan het eind 14 over 11.

Deze foto is gemaakt in de avond van 23 februari 2014.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

http://www.donkerutrecht.nl

Dit werk wordt aangeboden door Donker Utrecht

Donker Utrecht profielfotoTot en met 31 oktober zijn al mijn Donker Utrecht foto's 15% lager geprijsd dan normaal.

Donker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds.

Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

Alle werken