Duesenberg SJ Lagrande Dual-cowl Phaeton 1935

van Eus Driessen

- Werkcode: 321 267

Eus Driessen over Duesenberg SJ Lagrande Dual-cowl Phaeton 1935

Greta Garbo, Clark Gable, Gary Cooper, James Cagney, Mae West, Lupe Velez, Joe E. Brown, Dolores del Rio, Howard Hughes, William Randolph Hearst, koning Alfonso XIII van Spanje, koningin Marie van Joegoslavië, prins Nicolas van Roemenië: de Duesenberg kende vele beroemde eigenaren, met name in Hollywood, maar ook in de overige high society.

De eerste eigenaar van deze Duesenberg SJ, waarbij de S voor ‘Supercharged’ staat (met compressor) is een zeer vermogende jachtpiloot uit de Eerste Wereldoorlog, Reginald Sinclaire. Net als andere Duesenberg-eigenaars telt hij circa 20.000 dollar neer voor zijn nieuwe auto; zo’n 8.500 dollar voor het chassis met motor en 12.000 voor de carrosserie, in dit geval een LaGrande met een door Rollston gemaakte V-vormige voorruit. Ter vergelijking: een Ford kost in die tijd 500 dollar. Voor de prijs van het chassis alleen al kunnen dus zeventien Fords worden gekocht.

De met een mechanische centrifugaalcompressor uitgeruste Duesenberg SJ wordt geïntroduceerd in 1932. Dankzij de compressor levert de motor nu 320 pk en kan de auto een topsnelheid halen van 210 km/u. Wel neemt de compressor veel ruimte in beslag, reden waarom de uitlaatpijpen buiten de motorkap geplaatst zijn. Het geeft de auto een dusdanig krachtige uitstraling dat deze verfraaiing voor de Duesenberg J, zonder compressor, als optie aangeboden wordt voor 1.000 dollar.

In 1937 werd alle productie van Duesenberg stilgelegd nadat het moederconcern financieel ten onder was gega
Duesenberg SJ Lagrande Dual-cowl Phaeton 1935 vind je in de categorieën Duesenberg, Duesenberg Model SJ, Fotografie, Klassieker, Luxegoed, Minnesota, Noord Amerika, Oldtimers, Rood, Transport, Wiel (voortbeweging) en 1935.
Eus Driessen profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Eus Driessen

Passie voor fotografie in alle vormen. Van verlaten gebouwen tot landschap, van nachtfotografie tot concert-fotografie. Door het fotograferen van verlaten gebouwen wil ik de mensen meenemen naar de verborgen wereld achter muren waar de natuur langzaam het gebouw weer terug neemt. En nu kunnen deze foto's ook aan jou muur hangen.

Alle werken van Eus Driessen


Meer weten over Eus Driessen?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Duesenberg SJ Lagrande Dual-cowl Phaeton 1935 als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Duesenberg SJ Lagrande Dual-cowl Phaeton 1935 van Eus Driessen

Koop de foto Duesenberg SJ Lagrande Dual-cowl Phaeton 1935 van Eus Driessen op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 321 267
Kies het materiaal Meer informatie
Art Frame
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
132,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden