Historische dorpskerk van Grootschermer

van Photo Henk van Dijk

- Werkcode: 621 604

Photo Henk van Dijk over Historische dorpskerk van Grootschermer

Foto genomen vanuit een fluisterbootje op het water, prachtige voorjaarsdag!
De kerk van Grootschermer staat waarschijnlijk al vanaf het begin van de 14-de eeuw op dezelfde plaats. De oorspronkelijke “Suyytscermerkerk” stortte in 1612 tijdens een hevige storm in, evenals de kerk van Schermerhorn.
De huidige kerk is een protestantse zaalkerk van na de Reformatie. Doophek en banken staan loodrecht op de lengterichting van de zaal.
De zaalkerk van Grootschermer is grotendeels nog in oorspronkelijke staat. In 1978 werd hij grondig gerestaureerd, waarbij men heeft getracht de oude kleuren zoveel mogelijk terug te brengen. Ook het uurwerk werd toen gerestaureerd. De wijzerplaat aan de oostzijde is groter dan aan de westkant. Dat is zo omdat de boeren vroeger vanuit de polder de tijd moesten kunnen zien.
Historietekst van https://www.dorpskerkgrootschermer.nl/
Historische dorpskerk van Grootschermer vind je in de categorieën Alkmaar, Betje Wolff, Blauwe lucht, Eilandspolder, Fotografie, Grasland, Grootschermer, Landschapsfotografie, Polderlandschap, Religieuze architectuur, Schermer (droogmakerij), Schermer (gemeente) en Toerisme in Nederland.
Photo Henk van Dijk profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Photo Henk van Dijk

Fotografie doe ik al jaren, sinds ik mijn eerste spiegelreflexcamera kocht. Favoriete onderwerpen zijn landschappen en vogels. Maar ook voor andere onderwerpen ga ik graag de uitdaging aan om deze bijzonder vast te leggen.

De foto's hier zijn slechts een selectie van mijn totale verzameling, heb je specifieke wensen of ideeën, laat het me weten, bijvoorbeeld via mijn eigen website of Instagram, waar je mij natuurlijk ook kunt volgen.

Alle werken van Photo Henk van Dijk


Waarom je kiest voor Historische dorpskerk van Grootschermer als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Historische dorpskerk van Grootschermer van Photo Henk van Dijk

Koop de foto Historische dorpskerk van Grootschermer van Photo Henk van Dijk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 621 604
Kies het materiaal Meer info
Art Frame
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
Art Frame zet je eenvoudig zelf in elkaar. Bekijk de zelfmontage instructies.
110,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden