Hoofdgebouw II / Tulpenburgh in Utrecht

Hoofdgebouw II / Tulpenburgh in Utrecht van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Hoofdgebouw II / Tulpenburgh in Utrecht van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 288726
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
149 gratis verzending!

Omschrijving

Hoofdgebouw II / Tulpenburgh in Utrecht.

Hoofdgebouw II (HGB II) is een rijksmonumentaal 19e-eeuws kantoorgebouw dat sinds de bouw in gebruik is door spoorwegondernemingen. Huidige gebruiker is spoorbeheerder ProRail. Sinds 2007 wordt dit gebouw officieel Tulpenburgh genoemd.

Het is in 1895 gebouwd in neorenaissancestijl naar een ontwerp van J.F. Klinkhamer. De opdrachtgever was de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen die een tweede kantoorgebouw voor haar groeiende bedrijf nodig had.

Deze foto is genomen in de avondschemering van 2 mei 2017.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

Bekijk de hele Donker Utrecht collectie op www.donkerutrecht.nl

Over Donker Utrecht

Donker Utrecht profielfotoDonker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds.

Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

Alle werken