Hoofdgebouw II / Tulpenburgh in Utrecht

Hoofdgebouw II / Tulpenburgh in Utrecht van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 288726

Hoofdgebouw II / Tulpenburgh in Utrecht van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
129 gratis verzending!
Hoofdgebouw II / Tulpenburgh in Utrecht van Donker Utrecht

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Hoofdgebouw II / Tulpenburgh in Utrecht.

Hoofdgebouw II (HGB II) is een rijksmonumentaal 19e-eeuws kantoorgebouw dat sinds de bouw in gebruik is door spoorwegondernemingen. Huidige gebruiker is spoorbeheerder ProRail. Sinds 2007 wordt dit gebouw officieel Tulpenburgh genoemd.

Het is in 1895 gebouwd in neorenaissancestijl naar een ontwerp van J.F. Klinkhamer. De opdrachtgever was de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen die een tweede kantoorgebouw voor haar groeiende bedrijf nodig had.

Deze foto is genomen in de avondschemering van 2 mei 2017.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

Bekijk de hele Donker Utrecht collectie op www.donkerutrecht.nl

Over Donker Utrecht

Donker Utrecht profielfotoDonker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds.

Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

De foto van jouw keuze kun je ook zoeken op mijn website donkerutrecht.nl Je kunt daar de hele collectie bekijken via een prachtige stadsplattegrond. Onder elke foto staat de button 'deze wil ik aan mijn muur', zo kom je bij de foto in de webshop hier bij Werk aan de Muur. Op donkerutrecht.nl kun je ook verjaardagskalenders, ansichtkaarten en kadobonnen kopen.

Alle werken