Ice Diamond

Ice Diamond van Arnold van Wijk

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Ice Diamond van Arnold van Wijk

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 50539
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112 gratis verzending!

Omschrijving

Het zwarte strand in het zuid-oosten van IJsland ligt vaak bezaaid met de prachtigste ijssculpturen. Deze zijn afkomstig van de Breiðamerkurjökull, een grote gletsjertong van de Vatnajökull, een ijskap met een omvang van 8100 km2.

De ijsklompen breken af van de gletsjer en komen terecht in het Jökulsárlón, een meer aan de voet van de Breiðamerkurjökull. Hier drijven de ijsbergen via een kleine rivier richting zee, waar ze door de branding op het strand worden achtergelaten. Zeker na een stevige storm komt het voor dat er ijsblokken liggen van wel twee tot drie meter hoog, maar doorgaans zijn ze een stuk kleiner.

De ijsblokken die je op het strand vindt hebben er tussen de 1000 en 1500 jaar over gedaan om van neerslag in vaste vorm (sneeuw) op de berg tot een kleine ijsklomp op het strand terug te worden gegeven aan de zee. Hier smelten ze langzaam weg door de invloed van zeewater en in de zomer door temperaturen boven het vriespunt.

Dit werk wordt aangeboden door Arnold van Wijk

Arnold van Wijk profielfotoIk ben een Nederlands landschapsfotograaf, geboren in Den Haag op 18 juni 1966. Op mijn 14e ben ik begonnen met het maken van foto's, met een Yashica Minister III rangefinder camera. Landschap en natuur fotografie is altijd mijn favoriete onderwerp geweest, vooral Italië, Schotland en IJsland zijn mijn favoriete landen. Bedankt voor je bezoek aan mijn webshop.

Alle werken