Kasteel de Haar bij Haarzuilens in de gemeente Utrecht

Kasteel de Haar bij Haarzuilens in de gemeente Utrecht van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Kasteel de Haar bij Haarzuilens in de gemeente Utrecht van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 81396
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
149 gratis verzending!

Omschrijving

Kasteel de Haar is een kasteel bij Haarzuilens, in de omgeving van Vleuten in de provincie Utrecht. Het is het grootste kasteel van Nederland. Het is vanaf 1892 op de ruïne van het oude kasteel herbouwd in neogotische stijl. Naast het kasteel staat een kapel.

Op de avond dat ik deze foto maakte was er een speciale 'lichtjesavond' op het kasteel. Er was een sprookjesrondleiding in een sfeervol verlicht kasteel en het kasteel werd aangelicht vanaf de slotgracht.

De foto is gemaakt in de avondschemering van 4 januari 2014.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

Op www.facebook.com/donkerutrecht plaats ik iedere dag een nieuwe foto. Zie je daar een foto die je graag aan je muur wilt maar niet in de Werk aan de Muur shop staat? Mail dan even naar info@donkerutrecht.nl of bericht me via facebook.

DONKER UTRECHT IN UW BEDRIJF?

www.werkaandemuur.nl/donkerutrecht

Over Donker Utrecht

Donker Utrecht profielfotoDonker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds.

Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

Alle werken