Facebook pixel
Lange IJzeren Brug in Dordrecht

Lange IJzeren Brug in Dordrecht van Dordrecht van Vroeger

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Lange IJzeren Brug in Dordrecht van Dordrecht van Vroeger thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 194088

Lange IJzeren Brug in Dordrecht van Dordrecht van Vroeger

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Maatwerk?
gratis verzending!
Lange IJzeren Brug in Dordrecht van Dordrecht van Vroeger

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Lange IJzeren Brug is de naam van een stalen brug over de Nieuwe Haven in Dordrecht. De brug is ontworpen in 1855 door G.N.Itz (stadsbouwmeester van Dordrecht 1832-1867), en diende ter vervanging van een 40 m lange houten brug.

De Lange IJzeren Brug is een slanke brug die bestaat uit twee vaste brugdelen van elk 25 meter. In het midden van de haven, is een beweegbaar gedeelte uitgevoerd als dubbele basculebrug. De brug heeft een totale lengte van 60 m en is 2,8 m breed.

In 2005 werd de brug gerestaureerd.

Over Dordrecht van Vroeger

Dordrecht van Vroeger profielfotoFoto's van Dordrecht van Vroeger, beheerd door Rob van der Teen (voor vragen 06-14 88 99 55). Leuk voor aan de muur in café, restaurant, winkel. Menig klant zou geïnteresseerd komen kijken wat voor moois er aan de wand hangt. Foto's mogen niet gebruikt worden zonder toestemming. Dordrecht van Vroeger aan jouw muur?Dordrecht werd voor het eerst vermeld in een tekst uit de twaalfde eeuw, toen de stad nog werd aangeduid als Thuredrech, en kreeg in 1220 stadsrechten. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich als belangrijke handelsstad en stapelplaats en was het een van de zes grote steden van Holland. Later nam het belang van de stad af, maar de binnenstad herinnert nog altijd aan dit rijke verleden.Op het Eiland van Dordrecht ligt de stad Dordrecht. Het eiland is omringd door de volgende rivieren: Beneden-Merwede, Nieuwe Merwede, Hollands Diep, Dordtsche Kil en Oude Maas. Het eiland wordt in tweeën gedeeld door het Wantij. Over het eiland loopt de A16 vanaf de Moerdijkbrug in het zuiden naar de Drechttunnel in het noorden.

Alle werken