Lupineveld, Heeze

Lupineveld, Heeze van Joep de Groot

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Lupineveld, Heeze

van Joep de Groot

Lupineveld, Heeze van Joep de Groot

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 302772
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112 gratis verzending!

Omschrijving

Hoe vaak ben ik al niet langs deze plek gekomen? En keer op keer bedacht ik me dat ik nog eens iets moest doen met deze lupines. Het zou niet makkelijk worden, want er is bijna niets in de omgeving wat als interessante achtergrond kan dienen. Tot ik me besefte dat ik het wegslingerende karrenspoor wellicht als achtergrond onderwerp zou kunnen gebruiken. Nu nog een goede lucht erbij om het plaatje af te maken, maar dat wilde niet helemaal lukken. In de veronderstelling dat het niets geworden was keerde ik huiswaarts. Een dag later bij het bekijken van de resultaten kwam sprong deze foto er toch tussenuit. Wellicht had ik iets te veel het idee van een plaatje met warm avondlicht in mijn hoofd zitten.

Dit werk wordt aangeboden door Joep de Groot

Joep de Groot profielfotoAl vanaf jonge leeftijd ben ik gefascineerd door de natuur en zijn schoonheid. Pas later ben ik me toe gaan leggen op het vastleggen hiervan door middel van foto's. In eerste instantie waren dit simpele kiekjes van dingen die ik mooi vond. Gedurende de daaropvolgende jaren heb ik mezelf uitgedaagd de kwaliteit van mijn foto's te verbeteren. Vooral foto's van anderen zijn altijd een inspiratiebron geweest om mezelf te verbeteren. Door het bestuderen van vele boeken, tutorials en tijdschriften heb ik mezelf geleerd wat ik nu toepas. Mijn fotografische stijl kenmerkt zich als weids, kleurrijk en expressief. Veel foto's in mijn portfolio zijn genomen met een groothoeklens tijdens zonsopkomst of -ondergang. Door middel van mijn foto's wil ik de schoonheid van de natuur laten zien en met name van het Nederlandse landschap, waarvan ik denk dat het onterecht ondergewaardeerd wordt. Naast landschappen fotografeer ik ook andere onderwerpen in de natuur zoals insecten en andere dieren, planten en paddenstoelen. De echte uitzonderingen hierop zijn enkele architectuur- en stadsfoto's. Doordat ik zelf geen auto bezit, heb ik voornamelijk het gebied rond mijn woonplaats Eindhoven tot mijn werkgebied gemaakt. In de loop van de tijd heb ik hier verschillende fascinerende fotolocaties, buiten de algemeen bekende gebieden zoals de Strabrechtse heide en Kampina, ontdekt.

Alle werken