Onderweg in zwart en rood

Onderweg in zwart en rood van Mark Leek

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Onderweg in zwart en rood van Mark Leek

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 14445
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
81 gratis verzending!

Omschrijving

Deze foto geeft je het beeld van lang vervlogen tijden in het Oostblok, maar is een jaar of twee geleden gemaakt in de omgeving van Amstelveen. Langs het Amsterdamse bos exploiteert een groep vrijwilligers een klein spoorlijntje waarop een aantal van dit soort trammetjes rijdt. Regelmatig - maar in elk geval op elke zondag in het zomerseizoen - rijden er treintjes over dit spoor van station Haarlemmermeerstation tot Bovenkerk.

Toen ik na een bezoek aan het Amsterdamse Bos een rood treintje zag rijden, maakte ik met mezelf de afspraak om hier nog eens met mijn camera terug te keren. Met het doel precies een foto te maken zoals ik die heb gemaakt. Met een rood treintje erop en de bedoeling om te zetten naar zwart-wit en dan het rood weer terug te brengen. Het was nog n iet eenvoudig om te doen. De beste manier om in de buurt van het treintje te blijven was er op meerijden, maar dat zorgt er ook voor dat je de buitenkant er niet op krijgt. Op een stationnetje maakte ik snel deze foto.

Over Mark Leek

Mark Leek profielfotoMijn naam is Mark Leek. Ik ben in 1968 geboren in Blokker. Van beroep ben ik adjunct-directeur van een speciale basisschool in Hoorn. Daarnaast ben ik voor D66 gemeenteraadslid in Hoorn. In mijn vrije besteed ik graag veel tijd aan fotograferen.

Via een klein Agfaatje, een Pentax spiegelrefles, een Canon spiegelreflex en verschillende kleine digitale cameraatjes kocht ik een digitale spiegelreflex. Een Nikon D70s. Een korte cursus bij Fotogram in Amsterdam was de springplank.

Inmiddels ben ik actief voor de lol, doe ik bruidsreportages, fotografeer ik vrijwillig bij evenementen, verkoop ik zo af en toe werken via dit medium, doe ik mee aan veilingen en doe ik opdrachten voor tijdschriften.

Maar vooral geniet ik veel van fotograferen zelf. Inmiddels met een fullframe D700. Ik ben gek op het vastleggen van details van grote voorwerpen. Schepen bijvoorbeeld, maar ook muziekinstrumenten vind ik interessant.

Alle werken