Portret van een vrouw op een stoel met een boek. Olieverf op karton

van Galerie Ringoot

- Werkcode: 962 561

Galerie Ringoot over Portret van een vrouw op een stoel met een boek. Olieverf op karton

"Portret van een vrouw op een stoel met een boek". Olieverf op karton. Pieter Ringoot.

Geschilderd in de academie van Dendermonde eind jaren 80 van de vorige eeuw.

Pieter Ringoot is wat men noemt een “academisch schilder”. Hij is niet iemand die improviseerde. Hij ging nooit voor zijn doek staan om te schilderen; zo maar. Wanneer hij begon was hij voorbereid, dan wist hij wat hij ging schilderen en hoe hij het ging schilderen, dan had hij van zijn onderwerp de nodige voorstudies gemaakt.

Een eerder werk, ook te vinden op deze website ligt aan de basis van dit schilderij.
Portret van een vrouw op een stoel met een boek. Olieverf op karton vind je in de categorieën Academische kunst, Impressionisme, Lezen en Boeken, Olieverf, Portret, Schilderijen, Schildersmodel, Stoel, Vrouw en Zitten.
Galerie Ringoot profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Galerie Ringoot

Galerie Ringoot is een hommage aan het werk van de Belgische kunstschilder Pieter Ringoot (1921 - 2011) en de Nederlandse illustrator, schrijver en kunstschilder Hans Sturris .

Deze online kunstgalerie toont een selectie uit het werk van de kunstenaars, bestaande uit olieverfschilderijen, aquarellen, pentekeningen, Schetsen, acryl schilderijen, aquarellen en pastel tekeningen.

Via de webshop op deze pagina is het mogelijk om reproducties en prints van de werken aan te schaffen. Met de aanschaf van een reproductie steunt u het onderhoud en de activiteiten van Galerie Ringoot zodat de werken voor het nageslacht bewaard blijven en ze voor iedereen zichtbaar zijn.

Galerie Ringoot is een initiatief van Stef Ringoot. Illustrator, cartoonist en grafisch vormgever (zie https://www.stefringoot.com). Kleinzoon van Pieter Ringoot en schoonzoon van Hans Sturris.

Alle werken van Galerie Ringoot


Waarom je kiest voor Portret van een vrouw op een stoel met een boek. Olieverf op karton op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Portret van een vrouw op een stoel met een boek. Olieverf op karton van Galerie Ringoot

Koop dit schilderij Portret van een vrouw op een stoel met een boek. Olieverf op karton van Galerie Ringoot als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 962 561
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
92 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.