Stadhuistoren, Schiedam

Stadhuistoren, Schiedam van Jan Sluijter

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Stadhuistoren, Schiedam van Jan Sluijter

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 231023
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 gratis verzending!

Omschrijving

Op de Grote Markt is niet te missen waar de bestuurlijke macht zetelde. Het oude stadhuis domineert het plein door zijn plaatsing en architectuur. Het stadhuis is vele keren verbouwd en is van oorsprong zestiende-eeuws. Na de brand van 1614 is het gebouw gerestaureerd in een rijke ?Hollandse Renaissance? stijl met speklagen, fraaie muurankers en bijzonder dynamische topgevels. Deze gevels werden in 1782 ?ingepakt? door nieuw muurwerk, waarbij de vensters een strakke natuurstenen omlijsting kregen met forse sluitstenen. Het stadhuis kent fraaie interieurs met onder andere een drietal schouwen uit de achttiende eeuw. De raadzaal werd aan het begin van de twintigste eeuw vergroot en verfraaid. In het stadhuis werd lange tijd ook recht gesproken. Dit privilege van de rechtspraak was voor de (status van) de stad van bijzonder belang, getuige de prominente positie van Vrouwe Justitia bovenop de voorgevel. Zonder aanzien des persoons (blinddoek) weegt ze argumenten (weegschaal) om haar vonnis te vellen (zwaard).

Over Jan Sluijter

Jan Sluijter profielfotoIk maak foto’s die imago’s versterken. Van gebouwen, bedrijven, merken én mensen.
Wat vertellen gebouwen over de relatie met hun omgeving, de seizoenen, de mensen die erin wonen, werken of recreëren? Met mijn foto’s wil ik de verhalen onthullen die verscholen zitten achter de architectuur.

Details en grappige of handige oplossingen van de ontwerper zijn vaak beeldbepalend. Of het nu gaat om hypermoderne of klassieke architectuur, interieur of exterieur. Of juist om de overgang tussen binnen en buiten. Mijn foto’s doen recht aan de visie van de ontwerper. Ze accentueren de sfeer die gebruikers graag willen ervaren in de schil die hen omringt. Ik maak zichtbaar, voelbaar, hoe die schil optimaal gebruikt kan worden en tot zijn recht komt.
Ik verdiep me graag en volop in de geschiedenis van architectuur en vormgeving. In technische innovaties in mijn vak, maar vooral ook in mensen. Ik leg ze zó vast dat ze uitstralen op hun gemak te zijn. In hun werk, hun werkomgeving, op de plek waar ze hun vrije tijd doorbrengen.

Misschien mede dankzij mijn ervaring als human resource manager kan ik als fotograaf bijdragen aan zelfvertrouwen. Imago’s versterken – van gebouwen, bedrijven, merken én mensen. Mijn fotografie is maatwerk, dat waar mogelijk in overleg met de opdrachtgever zorgvuldig wordt voorbereid. In een kort gesprek krijgen we samen het beoogde doel en de sfeer meestal snel helder.

Alle werken