Toren Westvestkerk

Toren Westvestkerk van Jan Sluijter

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Toren Westvestkerk van Jan Sluijter

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 231026
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 gratis verzending!

Omschrijving

In 1909 liet de Nederlandse Protestantenbond (NPB) Schiedam de Westvestkerk bouwen. Als architect werd Henri Evers aangezocht, destijds hoogleraar aan de Technische Hogeschool in Delft. Evers is bekend als ontwerper van de remonstrantse kerk en het stadhuis in Rotterdam. De kerk met het bijgebouw zijn gegroepeerd in een schilderachtig ensemble aan twee zijden van een door een hek omsloten pleintje. Het ?windrecht? van molen De Walvisch bepaalde de maximale hoogte van de toren. De kerk is een zaalkerk met vijf traveeën en een houten tongewelf met steekkappen boven de rondboogvensters. ?Economie bepaalde den rechthoekigen grondvorm van het gebouw?, aldus Evers over zijn ontwerp. De gehele inrichting werd door hem ontworpen. Kenmerkend voor het gebouw is de combinatie van verschillende bouwstijlen. Zo is de preekstoel in Byzantijnse stijl en zijn de glas-in-loodramen een voorbeeld van Jugendstil. Opmerkelijk zijn de lichtkronen. De akoestiek van het gebouw geniet grote faam en er vinden dan ook vele kamermuziekconcerten en cd-opnames plaats. In 2010 kreeg het gebouw een geavanceerde, zeer geruisarme klimaatinstallatie, een geconditioneerde vleugelkelder en voorzieningen om een groot publiek bij concerten te ontvangen. Daarmee werd het kerkgebouw nog meer geschikt voor muzikale doeleinden.

Over Jan Sluijter

Jan Sluijter profielfotoIk maak foto’s die imago’s versterken. Van gebouwen, bedrijven, merken én mensen.
Wat vertellen gebouwen over de relatie met hun omgeving, de seizoenen, de mensen die erin wonen, werken of recreëren? Met mijn foto’s wil ik de verhalen onthullen die verscholen zitten achter de architectuur.

Details en grappige of handige oplossingen van de ontwerper zijn vaak beeldbepalend. Of het nu gaat om hypermoderne of klassieke architectuur, interieur of exterieur. Of juist om de overgang tussen binnen en buiten. Mijn foto’s doen recht aan de visie van de ontwerper. Ze accentueren de sfeer die gebruikers graag willen ervaren in de schil die hen omringt. Ik maak zichtbaar, voelbaar, hoe die schil optimaal gebruikt kan worden en tot zijn recht komt.
Ik verdiep me graag en volop in de geschiedenis van architectuur en vormgeving. In technische innovaties in mijn vak, maar vooral ook in mensen. Ik leg ze zó vast dat ze uitstralen op hun gemak te zijn. In hun werk, hun werkomgeving, op de plek waar ze hun vrije tijd doorbrengen.

Misschien mede dankzij mijn ervaring als human resource manager kan ik als fotograaf bijdragen aan zelfvertrouwen. Imago’s versterken – van gebouwen, bedrijven, merken én mensen. Mijn fotografie is maatwerk, dat waar mogelijk in overleg met de opdrachtgever zorgvuldig wordt voorbereid. In een kort gesprek krijgen we samen het beoogde doel en de sfeer meestal snel helder.

Alle werken