Wittevrouwensingel in Utrecht

Wittevrouwensingel in Utrecht van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Wittevrouwensingel in Utrecht

van Donker Utrecht

Wittevrouwensingel in Utrecht van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 364741
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
149 gratis verzending!

Omschrijving

Wittevrouwensingel in Utrecht met in het midden de Culture Boat, ofwel 'de blowboot'.

De Wittevrouwensingel is een van de straten aan de buitenzijde van de Stadsbuitengracht. De Stadsbuitengracht is aangelegd in de twaalfde eeuw ter afbakening en verdediging van de stad, nadat Utrecht in 1122 van Keizer Hendrik V stadsrechten had gekregen.

De foto is gemaakt in de avondschemering van 3 april 2018.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

http://www.donkerutrecht.nl

Dit werk wordt aangeboden door Donker Utrecht

Donker Utrecht profielfotoDonker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds.

Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

Alle werken