Studio Carlijn Jumbotron beeldmakers

De speelse ontwerpen vol kleur van Studio Carlijn

Carlijn speelt graag met kleuren en vormen en gunt iedereen een bruisend leven vol vrolijke kleuren. Ze maakt ontwerpen om blij van te worden. “Met mijn kunst wil ik mensen prikkelen. Ik wil je motiveren om meer passie in je leven te brengen en om je unieke zelf te zijn.” Dus wil je je interieur én leven opfleuren? Kies dan voor een werk van Studio Carlijn!

Over Carlijn

WERK volledig zelfstandige van Studio Carlijn SAMEN met mijn vriend en twee eigenwijze en aanhankelijke katten PASSIE interieur, reizen en ik verzorg met veel plezier planten in ons huis, het zijn er nogal wat en still counting CREATIEF van zeefdrukken word ik altijd rustig, net alsof je aan het mediteren bent INSTAGRAM @studio.carlijn

Je unieke zelf zijn

“Mijn naam is Carlijn en ik run een creatieve studio genaamd Studio Carlijn. Verrassende naam hè”, begint ze grappend. “Met mijn werken wil ik mensen prikkelen. Ik wil je motiveren om meer speelsheid in je leven te brengen en om je unieke zelf te zijn. Dit doe ik door kleur, minimalisme en passie in mijn werken te brengen. Ik wil je stimuleren om eens iets anders te doen op een dag waardoor je een enthousiast en positief gevoel krijgt. Mensen moet zich bijzonder voelen en altijd het beste uit hun leven willen halen. En ik vind het heel belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt in je interieur.”

Kinderlijke speelsheid

Het creatief vak kreeg Carlijn met de paplepel ingegoten. “Ik ben opgevoed door een vader met een timmerbedrijf en een moeder die ontzettend creatief is”, vertelt ze. “Ook ik zocht de creativiteit op en ik heb de studies Product design en Grafisch ontwerp gevolgd. Deze twee interesses, samen metinterieur, heb ik gecombineerd en ik ben mijn eigen kunst gaan maken.” Carlijn miste speelsheid in interieurs en besloot vrolijke werken te gaan maken. “Je huis is een reflectie van wie jij bent en hoe jij het leven ziet. Je wilt toch ook dat unieke stuk in huis wat jou inspireert om te doen waar je gelukkig van wordt?! Niet alleen kinderen mogen spelen en eigenzinnige dingen doen, ook jij mag dat!”

Kleurrijke patronen en vormen

Haar stijl is speels, eigenzinnig, kleurrijk en minimalistisch. “Mijn werken ontstaan door serendipity en intuïtie. Mijn werk heeft altijd een link met het dagelijks leven en hoe wij ons bewegen in de maatschappij. Overal zie ik vormen in. Bijvoorbeeld, als je fietst dan heb je van die streepjes op de weg. Deze verwerk ik dan bijvoorbeeld in Carlijn-vormen in een kunstwerk. Zodra ik het gevoel en concept te pakken heb, ga ik aan de slag met de vormen. Ik ontwerp altijd eerst in zwart-wit, want ik wil dat de balans van de vormen goed voelen en je uitdagen om ernaar te kijken. Daarna komen de kleuren pas om te hoek kijken. De kleuren moeten rustig en kleurrijk zijn en in balans zijn met elkaar. Soms maak ik een werk en dan kijk ik ernaar en denkt 'nah, dit voel ik niet'. Vaak zit het hem in het kleurgebruik. Dat is dan te braaf en geeft je niet het speelse gevoel. Ik ben volledig tevreden als ik naar het werk kijk en denk 'Carlijn, je bent goed zeg!’, haha. Er komt dan een gelukstofje van voldoening vrij. Ik wil dat anderen dit ook krijgen en voelen dat het een krachtig werk is.

Lentekriebels

Het favoriete werk van Carlijn is ‘Spring’. “Het verhaal achter dit werk is er één van positiviteit en liefde. Het werk is een springplank naar de warmte en positieve tinten. Mijn inspiratie was de lente, want in deze periode van het jaar gaan mensen meer bewegen op straat. Bekijk het werk eens van bovenaf, dan zie je in de vormen de bewegingen van mensen. Zomaar een tip hoor!

Stylist Rosanne: “Benieuwd hoe het werk van Diana er bij jou thuis uit ziet? Download onze app en hang het virtueel op.”

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Studio Carlijn te gaan.

Bekijk meer beeldmaker interviews

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails