rond schilderij van oude meester bloem stilleven in klassiek interieur

Binnenkijken bij Marianne

We treffen Marianne in haar knusse appartement in Berlicum. Samen met haar kat Gijsje woont ze sinds een paar maanden in het energieneutrale appartement. Interieur geeft haar energie en de sfeer spat van de muur. Marianne en Gijs zijn in goed gezelschap van oude meesters. Welke dat zijn? Lees snel verder!

Over Marianne

WOONT in Berlicum SAMEN met haar kat Gijsje AAN DE MUUR Het Melkmeisje in dual tone dots van MinaMaria Arts en Stilleven met bloemen in een glazen vaas, Jan Davidsz. de Heem uit de oude meesters collectie

 1. interieur balkon
 1. woonkamer interieur foto
 1. zwart witte keuken
 1. muurcirkel van oude meester bloem stilleven schilderij in de woonkamer

Vol energie

“Sinds half november 2021 woon ik samen met mijn kat Gijsje in een appartement in Berlicum. Ik heb enorm veel geluk gehad dat ik deze woning toegewezen kreeg na de beëindiging van mijn relatie. Het is een prachtige locatie, achter een pastorie en tegenover een Mariakapelletje. Het appartement is gloednieuw en energieneutraal. Zo is mijn woning gasloos en ik heb vloerverwarming, mechanische ventilatie en zonnepanelen. Het fijnste plekje in huis vind ik de woonkamer. Ik kan hier enorm genieten van een kopje thee en een snorrend katje terwijl ik lekker uitkijk over het Mariakapelletje, soms met een heerlijk zonnetje.”

 1. interieur eetkamer bij keuken
 1. zwarte muur achter tv
 1. muurcirkel van bloem stilleven schilderij in de woonkamer
 1. kaal interieur woonkamer

Voor jezelf kiezen

Marianne voelde zich direct helemaal thuis. “Jarenlang hield ik continu rekening met anderen. Nu is de tijd gekomen om voor mezelf te kiezen! Ik heb een thuis gecreëerd waar ik mezelf ben en me happy voel. Ik geniet van mooie spullen om me heen die me rust geven, blij maken, inspireren en laten zie wie ik ben. Ik haal ontzettend veel plezier uit mijn inrichting en het bedenken van nieuwe ideeën. Er komen nog een nieuwe bank, eetkamerstoelen en planken en kunst aan de muur aan. Als ik om me heen kijk voel ik me behaaglijk en gelukkig.”

Tip van Marianne: “Mensen raken geïnspireerd als ze leuke dingen zien. En een gezellige inrichting werkt aanstekelijk! Dus werp eens een blik bij anderen en laat je inspireren.”

Melk op de eettafel

Marianne koos dan ook voor Hollandse meesters aan de wand. “In de eetkamer koos ik voor Het Melkmeisje van Johannes Vermeer”, vertelt ze. “Ik ging voor de dual tone dots-versie van MinaMaria Arts. ‘Het Melkmeisje’ geeft bij de keuken een grappig effect, want ze lijkt de melk op mijn eettafel te schenken”, glimlacht Marianne. “Als materiaal koos ik voor vliesbehang, dit lijkt op stof en is bijna aaibaar. Ik heb daarnaast zelf het ‘Meisje met de parel’ van Vermeer in olieverf in laagjes geschilderd en in mijn gang gehangen. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn! Ook ben ik weg van de bloemen van Jan Davidsz. de Heem en die hangen in een ronde cirkel in mijn woonkamer én in een zwart/wit versie in mijn slaapkamer.”

 1. zwart wit behang van het melkmeisje in de eetkamer
 1. slaapkamer interieur met zwart wit bloemenbehang
 1. muurcirkel van bloem stilleven schilderij in de woonkamer

Shop in stijl

 1. Ander materiaal, of afmeting?

  Maak het werk zelf helemaal op maat!

Meer favorieten van Marianne

Binnenkijkers

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails