header-michel

De persoonlijke kaarten van Michel Linthorst

michel-side

Michel Linthorst is de creatief bedenker van persoonlijke plattegronden van diverse steden en dorpen. Het concept wat hij heeft bedacht is briljant van eenvoud en reden genoeg om hem deze week in het zonnetje te zetten.

eigenlijk ben ik altijd wel iets aan het maken om de wereld leuker en kleurrijker te maken

Michel is geboren in Gouda, maar besloot om samen met zijn vrouw te emigreren naar Engeland. Batcombe, om precies te zijn, een klein plaatsje nabij Bristol in de provincie Somerset. Tijdens de vlucht hier naartoe keek Michel uit het raam van het vliegtuig en had uitzicht over het kleurrijk geplooide heuvellandschap waar Engeland zich aan kenmerkt. Dit bracht hem op het idee. “Ik wilde een plattegrond maken van Somerset met de gebouwen uit het dorp.” Zo gezegd, zo gedaan.

Op de kaart van Somerset is van alles te zien. Een kleurrijke vlakverdeling doet ons inbeelden wat Michel zag vanuit de lucht. In deze vlakken zien we details die gerelateerd zijn aan verhalen van de mensen uit het dorp. Maar ook the pub, the church en de grote brug.

Kleurvolle kaart van Somerset

Het concept is dat Michel een kaart maakt en op diverse kanalen zoals social media publiceert. Iedereen die wil, kan een kaart aanvragen en door Michel laten personaliseren door er bijvoorbeeld je eigen herinneringen op te laten tekenen. “Regelmatig zit ik aan de keukentafel van mijn dorpsgenoten die de meest fascinerende levensverhalen aan mij vertellen.” Details zoals huisdieren, favoriete gebouwen en portretten van geliefdes, alles mag op de kaart.

Een leuke opdracht rolde bij hem binnen vanuit de Goudse Schouwburg en de bibliotheek. Ze wilden een kaart van Gouda speciaal gemaakt door Michel Linthorst. Het project werd uitgezet en via Facebook kreeg hij veel positieve reacties van mensen die mee wilden helpen bij het maken van de kaart. De wensen en verhalen van de enthousiastelingen tekende hij erop. Uiteindelijk is deze prachtplaat ontstaan die overigens een tijdje in de Bibliotheek van Gouda heeft gehangen.

Waar kennen we Michel Linthorst nog meer van? Michel is de bedenker van Het Geheugenspel. Super leuk! In dit actieve spel moet een speler acties, geluiden en onzinwoorden proberen te onthouden, terwijl de andere spelers alles in het werk stellen om de speler af te leiden. Dat klinkt als een avondje top vermaak!

In het dagelijks leven is hij schrijver, illustrator en “tja, eigenlijk ben ik altijd wel iets aan het maken om de wereld leuker en kleurrijker te maken.”

Stylist Lianne over de werken van Michel:
“Op zoek naar een bijzonder geschenk en wil je ook een gepersonaliseerde kaart van Michel Linthorst? Neem dan gerust contact met ons op!”

Benieuwd naar meer? Bekijk alle kaarten van Michel

Rotterdam

Uit de community