Interview Gena

From Russia with love

Elke dag schildert Gena een nieuw werk in moderne of abstracte stijl en inmiddels heeft hij er al aardig wat gemaakt. Kleurrijk, abstract en pakkend, zo omschrijven wij zijn stijl. We zijn benieuwd naar de creatief achter deze werken en reizen speciaal voor dit verhaal af naar zijn atelier in Hengelo.

Over Gena

Na de middelbare school heeft Gena in St. Petersburg vier jaar lang een privé opleiding gevolgd die hem de artistieke kneepjes van het vak heeft geleerd. “Ik was denk ik vijf,” begint Gena. In zijn stem horen wij een Russisch accent, maar bovenal de passie die hij voelt voor zijn vak. “Ja, vijf jaar toen ik merkte dat ik schilderen wel heel erg leuk vond. Nog steeds vind ik het erg leuk om te doen en ik ben er wel zeker zeven dagen per week mee bezig. Dus non stop, ik heb elke dag zin om te schilderen en doe het met veel plezier.”

Inspiratie en favoriet werk

Zijn inspiratie haalt hij verrassend genoeg overal vandaan. Zo kijkt hij naar mensen, gebouwen en bijvoorbeeld ook naar de natuur. “En elke avond als ik ga slapen, en ik sluit mijn ogen, dan zie ik een nieuw schilderij. Dat ga ik dan morgen schilderen.” Als we hem vragen wat zijn favoriete werk is, dan komt hij met een verrassend antwoord. “Ik heb geen specifieke mening of favoriet. Ik laat mensen zelf iets vinden van mijn kunst. Elk persoon ziet iets anders in hetzelfde schilderij. Wat ik heel leuk vind is dat mensen mijn kunstwerken kiezen voor hun verhaal. Iets dat past in hun situatie, en dat geeft mij een goed gevoel. “Tijdens het schilderen vergeet ik even alles; ik kan er volledig in opgaan. Daarom vind ik het erg fijn om alleen te zijn als ik schilder. Want als er iemand bij is, dan lukt het me meestal niet.”

Stylist Annet over de werken van Gena Theheartofart: "Omdat Gena schildert met flinke klodders verf, is het leuk om voor canvas te kiezen. Zo blijf je dicht bij het oorspronkelijke schilderij, en omdat ons canvas van zulke goede kwaliteit lijkt, lijken de klodders verf net echt."

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails