Geld verdienen

Werk: Alle acht soorten euromunten op elkaar gestapeld van Maarten Pietersma - Werkcode 396999

Het aanmaken van een shop is gratis. En je bepaalt zelf de eindprijs van de werken in jouw shop, door zelf een commissie in te stellen. Benieuwd hoe dit werkt? Lees dan alle informatie op deze pagina door.

Veelgestelde vragen

Het bedrag wat je bij een verkoop kan verdienen is afhankelijk van meerdere factoren.

  • De marge die jij als beeldmaker instelt.
  • De maat die de koper kiest.
  • Het materiaal die de koper kiest.

De klant bepaalt dus het materiaal en de maat, jij de marge van je werk. De marge die jij instelt is een procentuele marge. We hebben bewust gekozen om geen absoluut bedrag in te laten voeren. De reden hiervoor is dat bestellingen op klein formaat relatief duur worden. En bij werken op groot formaat zou je dan relatief weinig verdienen. De ingestelde marge gaat bovenop de basisprijzen die wij hanteren.

Voor alle producten, formaten en variaties hanteren we basisprijzen. Hier gaat jouw marge bovenop en zo wordt de eindprijs bepaald.

De maat en materiaal

De prijs van het werk is afhankelijk van de maat die de koper instelt. Daarnaast kan de koper kiezen voor het soort materiaal. De commissie wordt met de basisprijs berekend van de materialen. Bij eventuele extra’s die de koper besteld bij deze materialen wordt geen commissie berekend. Denk hierbij aan acrylglas, dit is een afwerking van aluminium dibond. Of de dikte en lijst van een canvas. De reden hiervoor is dat de prijs anders te hoog wordt voor de klant. We willen graag betaalbare producten aanbieden. Ieder materiaal heeft ten slotte duizenden maten. We tonen daarom geen lijsten van alle basisprijzen.

Een voorbeeld

Stel dat jouw marge op 50% staat en klant koopt een product met een basisprijs van € 60 (exclusief BTW). Hier gaat jouw marge bovenop, dus de eindprijs exclusief BTW is dan € 90.

Jouw marge bij deze verkoop is dus € 30. We rekenen hiervan 15% servicekosten, dus € 4,50. Dus bij deze verkoop verdien jij € 25,50.

Bij elk werk dat je upload stel je jouw marge in. Bij het aanpassen van het werk kan je de marge aanpassen. Tevens kan je in één keer de commissie voor al je werken aanpassen.

Hoe hoger je je commissie instelt, hoe hoger de prijs van je werken zal zijn. Een hogere prijs geeft je meer commissie als één van je werken verkocht wordt, maar verlaagt ook de kans dat er iets verkocht wordt. Het is namelijk belangrijk dat je ook in je achterhoofd houdt dat dit de vanaf prijzen zijn. Prijzen kunnen hoog oplopen wanneer klanten voor grote maten kiezen of luxe materialen.

Voorbeeld

Stel je verkoopt 40 werken per kwartaal voor ieder €80,- in plaats van 20 items voor €120,-. Dan zal je in het eerste geval €3.200,- verdienen in vergelijking met €2.400,-.

We raden aan om een percentage tussen de 15% en 25% in te stellen. Als je werken beginnen te verkopen, experimenteer dan met een hogere marge.

Verdiende commissie wordt elke maand automatisch uitbetaald. De betaling vindt uiterlijk de 15e van de volgende maand plaats. Als je verkoop voor de 15e van de huidige maand heeft plaatsgevonden, dan wordt de commissie in de maand erna uitbetaald. Het wordt dan pas de volgende maand uitbetaald, omdat we commissie als het ware twee weken "reserveren". Ook al wordt alles op maat gemaakt en kunnen klanten in principe niet retourneren. Er kan toch een reden ontstaan waardoor een verkoop alsnog niet doorgaat (bijv. annulering van bestelling voordat het in productie is gegaan).

In je dashboard bij verkopen zie je precies wanneer je uitbetaald wordt. In je profiel vind je na uitbetaling een (credit)factuur voor je administratie.

In jouw dashboard vul je je betalingsgegevens in. Je kan zowel zakelijk als particulier verkopen bij Werk aan de Muur.

Ben je regelmatig deelnemer aan het economisch verkeer en heb je dus een BTW nummer? Dan kan je een BTW nummer invoeren. In geval van Nederlandse BTW nummers wordt er incl BTW commissie uitbetaald.

Een compleet overzicht van alle gegevens die verplicht zijn, vind je in je dashboard.

Particulier versus zakelijk

Om te kunnen ondernemen bij Werk aan de Muur hoef je geen bedrijf te hebben. Als particulier mag je gewoon verkopen bij Werk aan de Muur!

Het afdragen van BTW bij commissie

Ben je regelmatig deelnemer aan het economisch verkeer en heb je dus een BTW nummer? Dan kan je een BTW nummer invoeren. In geval van Nederlandse BTW nummers wordt de commissie inclusief BTW uitbetaald en dien je deze BTW af te dragen bij je BTW aangifte.

Heb je geen BTW nummer, dan wordt de commissie zonder BTW uitbetaald en hoef je ook geen BTW af te dragen.

Verdiensten opgeven bij de Belastingdienst

Je moet je inkomsten opgeven bij je aangifte. Dit geldt voor zowel particuliere als zakelijke verkopers. Of je belasting moet betalen is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Twijfels? Dan adviseren we je om contact op te nemen met een belastingkantoor of belastingadviseur om zich te laten voorlichten over de gevolgen voor hun belastingaangifte.

Tip: Zorg dat je ongeveer één derde van je inkomsten via Werk aan de Muur apart zet. Hierdoor zorg je ervoor dat je genoeg geld hebt om je inkomstenbelasting te kunnen betalen.

Werk aan de Muur en jouw verdiensten worden opgegeven bij de Belastingdienst

Wij zijn wettelijk verplicht om per kalenderjaar een overzicht te sturen aan de Belastingdienst met daarin de uitbetaalde bedragen aan derden. Per particuliere beeldmaker die belastingplichtig is in Nederland geven wij het bedrag aan uitbetaalde commissie van dat jaar op aan de Belastingdienst. De Belastingdienst matcht deze bedragen met de aangifte op de inkomstenbelasting.

Categorieën

Account en dashboard

Waar je kunt verkopen

Wat kan en mag ik verkopen?

Technische eisen

Juridische zaken

Geld verdienen

Profiel

Werken beheren

Marketing en promotie