Saint Malo, de zee en haar stadsmuur vlak na zonsondergang

Saint Malo, de zee en haar stadsmuur vlak na zonsondergang van Ardi Mulder

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Saint Malo, de zee en haar stadsmuur vlak na zonsondergang van Ardi Mulder

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 212112
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
94 gratis verzending!

Omschrijving

Saint-Malo, Bretons: Sant-Maloù, Gallo: Saent-Malo, is een havenstad in Frankrijk. Het ligt aan de kust aan het noorden van Bretagne.

De oude stadsmuur is nog aanwezig. Het stadsdeel binnen de muur wordt Intra-Muros genoemd. Aan de grote toegangspoort bevindt zich het kasteel, dat nu deels stadhuis en bibliotheek is, maar ook een aantal musea bevat. In de oude stad is de kathedraal Saint-Vincent een bezienswaardigheid.

Geschiedenis
De oudste nederzetting op de grond van het huidige Saint-Malo zou wel het Gallisch-Romeinse Alethum (Aleth) geweest zijn, dat op het schiereiland Cité d'Aleth van het huidige stadsdeel Saint-Servan heeft gelegen. De stad werd in de 6e eeuw gesticht door een Ierse monnik Machutus, Maclow of Maclou, later Malo. Hij werd in het midden van de 6e eeuw tot bisschop van Aleth gekozen. Wegens de voortdurende invallen van de Noormannen, vluchtten de meeste inwoners van Aleth in de 9e eeuw naar het naburige rotseiland waar zich ook het graf van de bisschop, de Heilige Malo, bevond. Ze stichtten daar een nieuwe nederzetting. Aleth bleef weliswaar nog bewoond, maar in de 12e eeuw werd de nederzetting de zetel van de bisschop van Aleth, naar het rotseiland verplaatst, dat nu de naam Saint-Malo kreeg.

In de 12e eeuw verhuisden de bewoners nog meer naar de kust en kozen om strategische redenen voor het schiereiland. In 1236 werd Aleth in de oorlog tussen koning Lodewijk IX en de hertog van Bretagne, volledig verwoest. Saint-Malo groeide zo sterk uit, da

Over Ardi Mulder

Ardi Mulder profielfoto[Dutch] Mijn naam is Ardi en ik ben een gepassioneerd land/zee- en stadsfotograaf woonachtig in Amstelveen. Ik wil je de wereld graag door mijn ogen laten zien op de meest prachtige manier. Ik ben mij altijd bezig mij te ontwikkelen op het gebied van fotografie en in de fotobewerking. Voor mij is fotografie een vorm van kunst, een manier om mijn gevoelens en gedachten in het dagelijkse leven vast te leggen. Het is meer dan het vastleggen van het juiste moment. Voor mij komt de wereld van fotografie en mijn wereld bijeen. Ik geloof dat mijn persoonlijke creatieve aanpak mij kunnen onderscheiden. Ik hoop dat mijn foto's je de wereld op een andere en unieke manier kunnen laten zien en jou persoonlijk kunnen raken.

[ENGLISH]Thank you for visiting my profile. My name is Ardi and I'm a passionate land/sea- and cityscape photographer living in Amstelveen, The Netherlands. I like to show you the world through my eyes in the most beautiful way. I'm always trying to learn something new in photography and in post processing in general. To me photography is an art form, a way to capture my emotions and thoughts of daily life.It is more than capturing the right moment. To me the world of photography and my world unite. I believe my personal creative approach distinguishes me from other photographers. I hope my photographs can see you the world in a different and unique way and it can touch your emotions like it does with me.

Alle werken