Toren Heilig Hart Kerk, De Gorzen, Schiedam

Toren Heilig Hart Kerk, De Gorzen, Schiedam van Jan Sluijter

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Toren Heilig Hart Kerk, De Gorzen, Schiedam van Jan Sluijter

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 230906
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 gratis verzending!

Omschrijving

De Heilig Hartkerk of Gorzenkerk is beeldbepalend voor de wijk Schiedam-Zuid. Architecten Pierre Cuypers en (later) Han Groenewegen tekenden voor het ontwerp. De kerk werd in 1927 ingewijd en is een voorbeeld van Amsterdamse School. Het is een modern en zakelijk gebouw waarbij ambachtelijke materialen, zoals baksteen en hout, op een eerlijke wijze werden toegepast.
De kerk is bij uitstek een gebouw vol liturgische symboliek. Dat begint bij de kruisvormige plattegrond en gaat door tot de vloertegels. Het meest bezienswaardig is de grote Apocalypsschildering van Wim Adolfs uit 1930. De fresco doet in vorm en stijl (van de figuren en compositie) denken aan Byzantijnse iconen. De toenmalige pastoor vond dat de schildering eenvoud moest uitstralen om direct tot het hart te spreken van de kerkgangers uit de arbeiderswijk De Gorzen. Het was crisistijd: de boodschap was dat er hoop was op een gelukkig leven in het hiernamaals. Adolfs kon zijn creatie niet vervolmaken: hij stierf in 1945 in een concentratiekamp. In 2015 voltooide beeldend kunstenaar Jeroen Staal het werk.
Ook wereldse iconen zijn in de kerk aanwezig: de vier bekendste iconische bouwwerken in de Gorzen zijn in collagestijl samengesteld uit tweeduizend tekeningen van kinderen van de omliggende basisscholen.

In de Heilig Hartkerk is een tentoonstelling van geestelijke iconen ingericht. Er is ook de mogelijkheid om deze bijzondere kunstwerken te kopen.

Over Jan Sluijter

Jan Sluijter profielfotoIk maak foto’s die imago’s versterken. Van gebouwen, bedrijven, merken én mensen.
Wat vertellen gebouwen over de relatie met hun omgeving, de seizoenen, de mensen die erin wonen, werken of recreëren? Met mijn foto’s wil ik de verhalen onthullen die verscholen zitten achter de architectuur.

Details en grappige of handige oplossingen van de ontwerper zijn vaak beeldbepalend. Of het nu gaat om hypermoderne of klassieke architectuur, interieur of exterieur. Of juist om de overgang tussen binnen en buiten. Mijn foto’s doen recht aan de visie van de ontwerper. Ze accentueren de sfeer die gebruikers graag willen ervaren in de schil die hen omringt. Ik maak zichtbaar, voelbaar, hoe die schil optimaal gebruikt kan worden en tot zijn recht komt.
Ik verdiep me graag en volop in de geschiedenis van architectuur en vormgeving. In technische innovaties in mijn vak, maar vooral ook in mensen. Ik leg ze zó vast dat ze uitstralen op hun gemak te zijn. In hun werk, hun werkomgeving, op de plek waar ze hun vrije tijd doorbrengen.

Misschien mede dankzij mijn ervaring als human resource manager kan ik als fotograaf bijdragen aan zelfvertrouwen. Imago’s versterken – van gebouwen, bedrijven, merken én mensen. Mijn fotografie is maatwerk, dat waar mogelijk in overleg met de opdrachtgever zorgvuldig wordt voorbereid. In een kort gesprek krijgen we samen het beoogde doel en de sfeer meestal snel helder.

Alle werken