Wantijhaven 1968 Dordrecht

van Dordrecht van Vroeger

- Werkcode: 321 964

Dordrecht van Vroeger over Wantijhaven 1968 Dordrecht

Het Wantij is een waterweg in de provincie Zuid-Holland, ongeveer vanaf de Biesbosch bij de Merwede naar Dordrecht. Dit water deelt het Eiland van Dordrecht in tweeën. Het Wantij dankt zijn naam aan de grote getijverschillen die hier - ondanks de ligging landinwaarts - nog konden plaatsvinden. De Maas en de Waal komen bij Dordrecht vanouds samen, en deze grote rivieren beïnvloeden het peil in het smalle Wantij ingrijpend. Bovendien lag tot de afsluiting van het Haringvliet de Biesbosch in de directe invloed van het Noordzee-getij. Nog steeds is de invloed van getijden merkbaar, in het eerste deel van de Sliedrechtse Biesbosch is het verschil ongeveer 70 cm en de stroomsnelheid loopt op tot ongeveer 4 km/u.
Wantijhaven 1968 Dordrecht vind je in de categorieën Boten & Schepen, Dordrecht, Fotografie, Havens, IJs, Sneeuw, Wantij (waterweg) en Winter.
Dordrecht van Vroeger profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Dordrecht van Vroeger

Foto's van Dordrecht van Vroeger, beheerd door Rob van der Teen (voor vragen 06-14 88 99 55). Leuk voor aan de muur in café, restaurant, winkel. Menig klant zou geïnteresseerd komen kijken wat voor moois er aan de wand hangt. Foto's mogen niet gebruikt worden zonder toestemming. Dordrecht van Vroeger aan jouw muur?Dordrecht werd voor het eerst vermeld in een tekst uit de twaalfde eeuw, toen de stad nog werd aangeduid als Thuredrech, en kreeg in 1220 stadsrechten. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich als belangrijke handelsstad en stapelplaats en was het een van de zes grote steden van Holland. Later nam het belang van de stad af, maar de binnenstad herinnert nog altijd aan dit rijke verleden.Op het Eiland van Dordrecht ligt de stad Dordrecht. Het eiland is omringd door de volgende rivieren: Beneden-Merwede, Nieuwe Merwede, Hollands Diep, Dordtsche Kil en Oude Maas. Het eiland wordt in tweeën gedeeld door het Wantij. Over het eiland loopt de A16 vanaf de Moerdijkbrug in het zuiden naar de Drechttunnel in het noorden.

Alle werken van Dordrecht van Vroeger


Waarom je kiest voor Wantijhaven 1968 Dordrecht als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Wantijhaven 1968 Dordrecht van Dordrecht van Vroeger

Koop de foto Wantijhaven 1968 Dordrecht van Dordrecht van Vroeger op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 321 964
Kies het materiaal Meer informatie
Art Frame
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
128,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden