Zaanse Schans in avondlicht

Zaanse Schans in avondlicht van Mirjam Boerhoop - Oudenaarden

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 295564

Zaanse Schans in avondlicht van Mirjam Boerhoop - Oudenaarden

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

Toen ik 9 was, ben ik er voor het eerst geweest, de Zaanse Schans. Mijn opa en oma waren 50 jaar getrouwd en we gingen met de hele familie met de bus vanuit Rotterdam o.a. naar de Zaanse Schans. Mijn opa had wat met molens. Met die hele dikke vingers van hem , maakte hij molens en accessoires van dunne houten latjes. Ik zie hem nog zitten.
Hoe dan ook, wij gingen naar de Zaanse Schans omdat opa iets met molens had. Toen ik 9 was leek het daar wel oneindig groot.
Nu ik zelf groot ben, verhuisd ben naar Noord-Holland en het nog maar een half uurtje rijden is naar de Zaanse Schans, kom ik er zelf graag om de molens op een andere manier vast te leggen: foto's maken. Ik ben wel benieuwd wat de oude man daar nou van had gevonden. Alhoewel.. met het kijken naar vakantie foto's viel hij altijd in slaap :)
Bij deze foto, die ik tijdens het gouden uurtje heb gemaakt, moest ik wat geduld hebben. Aan de linkerkant zat namelijk een enorme wolk voor de zon. En ik wilde natuurlijk dat de zon zijn gouden gloed op de molens en het bankje scheen. Maar mijn geduld werd beloond en leverde dit mooie plaatje op.

Over Mirjam Boerhoop - Oudenaarden

Ik ben Mirjam, 38 jaar, getrouwd met Jacco en moeder van Sanne (5) en Rens (4). Ik woon in het prachtige Noord-Scharwoude (gemeente Langedijk in Noord-Holland), maar ben geboren en opgegroeid in Dordrecht. Naast mijn baan als stabiliteits coördinator op een laboratorium in Petten en mijn drukke gezin, vind ik het heerlijk om er op uit te gaan om te fotograferen. Sinds 2015 heb ik deze hobby naar een beter niveau proberen te brengen door een workshop van Frank Peters in Italië te volgen. Ik heb daar veel geleerd over welke instellingen onder welke omstandigheden je het beste kan gebruiken en ook over compositie. Het afgelopen jaar heb ik daarmee veel geoefend en begin september ben ik weer met Frank meegegaan naar Italië. Ik fotografeer voornamelijk landschappen en steden. Dordrecht en Venetië zijn favoriet, maar ook in Alkmaar en in Deventer fotografeer ik graag.

Alle werken