Werk-aan-de-Muur-persbericht-ambacht-liggend-formaat

Werk aan de Muur bereikt 2 miljoen commissie voor haar creatieven

Werk aan de Muur is een innovatieve oplossing om het verdienvermogen van de creatieve industrie te verbeteren. Beeldmakers – inmiddels hebben de fotografen gezelschap gekregen van schilders en illustratoren – verkopen hun werk als reproductie via de website aan klanten uit heel Europa. Per verkocht werk verdient de beeldmaker commissie. En de teller van deze commissie is in februari 2020 de grens van twee miljoen euro gepasseerd.

Grenzeloze creativiteit
Iedereen die kunst maakt, kan een eigen ‘shop’ openen bij Werk aan de Muur. Creativiteit wordt vaak tegengehouden door de rompslomp eromheen, zo blijkt ook uit het onderzoek Capturing Value by Creatives, maar bij het Haarlemse platform kunnen de beeldmakers zich volledig focussen op creatie en marketing, doordat Werk aan de Muur verantwoordelijk is voor de support, techniek en productie. Inmiddels hebben meer dan 10.000 creatieven een account aangemaakt en zijn er ruim 200.000 werken beschikbaar. De blijvende groei laat zien dat er veel creatief talent schuilt in Nederland en ver daarbuiten.

Jasper van der Meij, oprichter van Werk aan de Muur: “Maar ook de kopers, de andere kant van het vraag-en-aanbod-spelletje, weten ons steeds beter te vinden. We hebben al bijna 50.000 lege muren gevuld. In 2019 was dit goed voor 23.000 m2. Daarnaast beperken consumenten zich niet meer alleen tot werken in de woonkamer of slaapkamer; we zien steeds vaker toepassingen in keukens, wc’s, badkamers, trappenhuizen en nog veel meer. Ook stylisten en interieur architecten weten ons steeds vaker te vinden. Het op-maat-aspect past perfect bij deze doelgroep.

Kunstwerken voor en door iedereen
Voor het aanbieden van op maat gemaakte producten is bewust gekozen. Er hoeft niet gewerkt te worden met grote voorraden, waardoor er verantwoord geproduceerd kan worden. Doordat consumenten zelf het materiaal en formaat kiezen, is er altijd een kunstwerk dat past bij het budget én interieur. Door de uitgebreide community van beeldmakers is het aanbod ontzettend divers, waardoor het ook past bij iedere smaak. Kortom, kunst voor en door iedereen.

Werk aan de Muur Club

Sneak preview van de nieuwste Werk aan de Muur campagne

Kijk mee op de set!

Inspirerende marketing sessie op de Upstairs Staircampus

Werk aan de Muur was te gast bij de Upstairs Staircampus

Je kan het thuis nog steeds gezellig maken!

Ontdek meer

Vacature klantenservice & styling (gevuld per 4-2019)

Bekijk de vacature

FD Gazelle 2018: drie keer scheepsrecht!

Lees meer over de award

Werk aan de Muur is genomineerd voor de Deloitte Technology Fast 50

Bekijk de award

Waarom werken bij WadM? Nou, hierom!

Bekijk de blog

Plek 7 in de top-10 van de Lightspeed Ecommerce50!

Bekijk onze eindstand

Vacature developer

Bekijk de vacature

Vacature Community manager

Bekijk de vacature

vtwonen&design beurs 2017 zit er weer op

Ontdek meer

Impressie van onze stand op de vt wonen&design beurs

Bekijk meer

De magazines zijn klaar voor de vt wonen&design beurs 2015

Kom je er eentje bij ons halen?

Een kijkje achter de schermen: Canvas prints

Bekijk de productie van canvas