Kalisbrug over Oudegracht in Utrecht ter hoogte van Vismarkt

Kalisbrug over Oudegracht in Utrecht ter hoogte van Vismarkt van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 156881

Kalisbrug over Oudegracht in Utrecht ter hoogte van Vismarkt van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
149 gratis verzending!
Kalisbrug over Oudegracht in Utrecht ter hoogte van Vismarkt van Donker Utrecht

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

De Kalisbrug (of Visbrug) is een rijksmonumentale boogbrug over de Oudegracht bij de Vismarkt. Ze is zo'n 25 meter breed en vormgegeven in baksteen en natuursteen met ijzeren balustrades.
Omstreeks 1200 bestond de handel in de directe omgeving van de Vismarkt uit (onder meer) vis en zout. Tussen 1250 en 1325 zijn twee nieuwe bruggen halverwege de Vismarkt gebouwd: de Kalisbrug en de Corduanierbrug. Rond 1550 versmolten halverwege de Vismarkt de bruggen tot één brug. Met deze verbreding/overkluizing ontstonden twee pleintjes en meer ruimte voor handel. Tot ver in de 20e eeuw zijn er vervolgens markten gehouden op de Kalisbrug. In de 20e eeuw waren dat drukke markten in vis en ook postzegels.

De foto is gemaakt in de avond van 22 juni 2015.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

http://www.donkerutrecht.nl

Over Donker Utrecht

Donker Utrecht profielfotoDonker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds.

Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

De foto van jouw keuze kun je ook zoeken op mijn website donkerutrecht.nl Je kunt daar de hele collectie bekijken via een prachtige stadsplattegrond. Onder elke foto staat de button 'deze wil ik aan mijn muur', zo kom je bij de foto in de webshop hier bij Werk aan de Muur. Op donkerutrecht.nl kun je ook verjaardagskalenders, ansichtkaarten en kadobonnen kopen.

Alle werken